Hlavní obsah

Z pohádky přes mosty a lávky na Duklu aneb Vysočina zve na výstavy

Novinky, Helena Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 28. listopadu je první adventní neděle a v tento den je již tradicí rozsvěcení vánoční výzdoby měst i obcí a hlavně vánočních stromů. Stejně tomu bude i na Vysočině. Ještě před tím máme ale poslední možnost navštívit některé výstavy,které jsou k vidění tento týden naposledy.

Foto: Helena Kulhánková

Loutka z pohádky Broučci

Článek

Ve Velkém Meziříčí v Jupiter clubu je k vidění Pohádkový svět loutek. Výstava se koná k připomenutí šedesáti let obnovení činnosti loutkohereckého souboru ve Velkém Meziříčí a uvidíme zde loutky z pohádek tak blízko,jak je na jevišti neuvidíme. Výstava končí 28.listopadu v 16.hodin.

V Jihlavě, v Muzeu Vysočiny můžeme navštívit výstavu Mosty a lávky kraje Vysočina, která bude ukončena 30.listopadu. Na stejném místě, tedy v Muzeu Vysočiny probíhá také výstava Ta jihlavská, naše Dukla. Provede nás historií nejúspěšnějšího hokejového mužstva u nás a skončí 28. listopadu.

Dukla Jihlava hrála v naší nejvyšší soutěži již od roku 1956 nepřetržitě do roku 1999. Za tuto dobu získala dvanáct titulů (ten poslední v roce 1991),  pětkrát vyhrála Spenglerův pohár, dvakrát Světový pohár. V roce 1999 sestoupila do nižší soutěže, aby se za pár let do nejvyšší ligy opět na jednu sezónu vrátila. Poté znovu začala účinkovat v první lize, kde hraje doposud.

28. listopadu končí také mezinárodní výstava Sklo, kámen, keramika. Je k vidění v Jihlavě, Komenského ulici č.10. Po 30. listopadu už neuvidíme výstavu obrazů Petry Bezové v Café Etage Jihlava, ani fotografie Vladimíra Raška v hotelu Gustava Mahlera.

V adventní neděli 28. listopadu se v 17 hodin na náměstí ve Velkém Meziříčí rozsvítí tisíce světel v podobě svíček, prskavek, lampionů,které si přinesou lidé. Následně se rozzáří i vánoční výzdoba a vánoční strom. Bude zde také Nebeský pošťák, vypustí se balónky štěstí atd.

V podobném duchu se bude odehrávat i program na náměstí v Jihlavě a mnoha dalších místech Vysočiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám