Hlavní obsah

Z Modravy na Filipovu Huť se jezdí bezpečněji

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulém týdnu byl slavnostně otevřen rekonstruovaný úsek silnice III/16910 v úseku Modrava – Filipova Huť – hranice Plzeňského kraje.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Z Modravy směrem na Filipovu Huť se jezdí bezpečněji a plynuleji.

Článek

Na rekonstruovaném úseku o celkové délce zhruba 4,5 km byla provedena výměna 13 kusů stávajících propustků, vybudování opěrné zdi tvořené vyztuženým svahem s ozeleněným lícem, vybudování dešťové kanalizace, reprofilace příkopů, zpevnění rigolů, zpevnění krajnic, osazení dřevo-ocelových svodidel, osazení sněhových tyčí a provedení nového vodorovného značení.

„Oprava této významné komunikace v turisticky atraktivní lokalitě národního parku Šumava výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy. Byla zahájena v dubnu a dokončena v srpnu letošního roku,” uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

Celkové náklady stavby, kterou financoval Plzeňský kraj prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, příspěvkové organizace, činily 41,5 miliónu korun.

Tento rekonstruovaný úsek silnice je posledním úsekem realizovaným z projektu "Komplexní řešení silnice III/16910 Srní – Modrava – Filipova Huť" v celkové délce 13,3 km. Celkové náklady činily přibližně 130 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám