Hlavní obsah

Z léta rovnou na lyže. Stubaiský ledovec hlásí čerstvý prašan

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Stubaiském ledovci leží čerstvý prašan, zimní sezóna startuje už v pátek 20. září. Lyžařská zábava na 35 výborně upravovaných sjezdovkách a lyžařských trasách panuje na Stubaiském ledovci v království věčného sněhu.

Foto: TVB Stubai, Christop Shoeck

ilustrační foto

Článek

Největší ledovcová lyžařská oblast v Rakousku je navíc první adresou ničím neomezované freestylové a freeridové zábavy. Ve spektakulárním areálu snowparku Moreboards Stubai Zoo se scházejí freestyloví nadšenci na jednom i na dvou prknech.

Oblast nazvaná Powder Department představuje freeriderům 15 prašanových sjezdovek, mezi nimi pět zcela nových, a do popředí klade osvětu a bezpečnost jak na sjezdovkách, tak mimo ně.

Kvalitní lyžařské školky

Rodiny s dětmi to táhne k horní stanici lanovky Gamsgarten, kde se nachází BIG Family Ski-Camp Stubaiského ledovce s Minilandem a Kinderlandem, dětskou restaurací a dětskou školkou, a navíc ještě BIG Family Boardercross.

Pro náročné lyžaře

Nová lyžařská trasa Bildstöckljoch je zase zaměřena spíše na náročné lyžaře a vede od hodní stanice Wildspitz z nadmořské výšky 3210 m volným terénem ke sjezdovce č. 1 Eisjochferner.

Zkušení lyžaři se mohou těšit na výzvu na Daunjochu – černá sjezdovka Daunhill je s maximálním sklonem 60 procent nejprudší sjezdovkou v oblasti.

Po sportu odpočinek a gastronomie

O tělesné blaho se postarají zaměstnanci mnoha gastronomických podniků. Mimo jiné v nově otevřené části samoobslužné restaurace U zlatého kamzíka na horní stanici Gamsgarten se zvětšenou terasou. Hned vedle se nachází rovněž nový, prosvětlený pavilon Schneekristall s kapacitou až 140 osob.

Fajnšmekři zamíří do gastronomickým průvodcem oceněného restaurantu Schaufelspitz na horní stanici Eisgrat.

A také zábava

Jakmile na ledovec padne první sníh, začínají ve Stubaitalu zábavné akce všeho druhu, pokračující až do konce zimní sezóny. O uvolněnou náladu se na Stubaiském ledovci postará také Oktoberfest nebo Moreboards Stubai Zoo Premiere ve funparku.

Navíc jsou tady zahajovací akce nebo pravidelné večerní show ve středisku Schlick 2000 nebo u lanovky na Sonnenberg v Mieders. Otestovat a vypůjčit si nejnovější vybavení můžete při ledovcovém SportScheck Festivalu na Stubaiském ledovci. Informativní a zároveň dobrodružné jsou lavinové kempy SAAC nebo lavinové tréninky SPORT OKAY či Powder Department Freeride Camp na ledovci.

Milovníci kulinářského umění se najdou v programu gurmetského večera Dine & Wine na ledovci, nebo si obstarají produkty domácí výroby při pravidelně konaném Stubaiském selském trhu v Neustiftu.

Hry a zábavu i se spoustou překvapení slibuje BIG Family Sněhový festival na Stubaiském ledovci nebo BIG Ronův Dětský festival ve středisku Schlick 2000.

Reklama

Výběr článků

Načítám