Hlavní obsah

Z lesní boudy si vařiči drog udělali perníkovou chaloupku

• Aktualizováno
Novinky, Vratislav Konečný

Jako Jeníček s Mařenkou se museli cítit vařiči drog ve svém lesním úkrytu. Perníček babě z chaloupky neloupali, drogu ale vesele vařili a na vývar za ni se připravovali.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

 "V sobotu krátce po půlnoci prováděli strážníci z Útvaru psovodů hlídkovou činnost zaměřenou na kontrolu opuštěných objektů v Praze 10. Strážníci se vydali do lesnatého porostu nedaleko ulice U Slávie, kde již dřívější kontrolou zjistili dřevěný přístřešek. Strážníci měli podezření, že by se v tomto přístřešku mohly vyrábět drogy, proto kontaktovali hlídku Pohotovostní motorizované jednotky Policie ČR a společně provedli kontrolu přístřešku," sdělil mluvčí MP Praha Jan Čihák. 

Strážníci a policisté na místě nalezli dvě osoby, muže a ženu, několik desítek kusů injekčních stříkaček, chemické látky a zařízení na výrobu drog. Strážníci se služebními psy střežili osoby a místo trestného činu a policisté na místo přivolali kriminální službu.

Muž a žena následně skončili v rukou policistů pro podezření z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedů, za což dvojici hrozí v případě obvinění a odsouzení až deset let vězení.  

Reklama

Výběr článků

Načítám