Hlavní obsah

Z britských pódií zavítalo do broumovského kláštera Mike Fletcher Trio

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební kavárna ArtCafé včera v broumovském klášteře nabídla druhý říjnový koncert. V koncertním sále Kreslírna se tentokrát představilo mezinárodní britsko-polské seskupení Mike Fletcher Trio.

Foto: Kateřina Ostradecká

Druhou zastávkou koncertního turné Tria Mika Fletchera byl broumovský klášter.

Článek

Špičkoví jazzoví hudebníci, kteří sídlí ve Velké Británii, se v říjnu vydali na turné po českých a slovenských městech. Po prvním koncertě v Kolíně následoval ve středu 14. října přesun do broumovského kláštera, kde na milovníky jazzu čekal hodinu a půl dlouhý koncert tria ve složení Mike Fletcher – saxofon a flétna, Olie Brice – kontrabas a Tymek Jozwiak – bicí.  

„V Čechách jsme ještě nikdy nehráli. Čeká nás tady celkem třináct koncertů, v Hradci, Praze, Brně a na dalších místech. Vždycky je zajímavé hrát na nových místech, když nevíte, jak bude publikum reagovat. Včera jsme měli první koncert v Kolíně. Dnes v broumovském klášteře. Je to fantastické místo, velmi pěkné. Akustika je tady úžasná, není třeba dělat žádné zvukové efekty, aby to dobře znělo, publikum je taky moc fajn, aktivně reaguje,“ zhodnotil večer frontman Mike Fletcher.

Koncert se uskutečnil v rámci projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Ve středu 4. listopadu v 19 hodin bude ArtCafé pokračovat koncertem nové české kapely Calm Season

Reklama

Výběr článků

Načítám