Hlavní obsah

Z auta si nechal ukrást brokovnici, vozil ji týden v kufru

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozit střelnou zbraň v kufru auta je nezodpovědné. Tímto způsobem se zachoval řidič, kterému se brokovnice ztratila v rozmezí pěti dnů. Naposledy ji viděl 5. června, 9. už v zavazadlovém prostoru nebyla. Proč s ní jezdil týden po okrese je záhadou. Ztrátu nahlásil 9. června policistům v Karlštejně.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V úterý oznámil poškozený muž na OOP Karlštejn odcizení brokovnice ze svého vozidla Škoda Fabia. Podle oznamovatele došlo k jejímu odcizení v době od 5. června v 19:00 hodin do 9. června 10:00 hodin.

„Oznamovatel nezná přesné místo odcizení, jelikož s vozidlem v uvedené době jezdil a parkoval v místě svého bydliště v obci Mořina a zároveň na různých místech na území hlavního města Prahy,” sdělila berounská policejní mluvčí Marcela Pučelíková. 

Jednalo se o brokovnici brokovou kozlici zn. PERAZZI, model MX 2000/3, ráže 12/70 12/70, výrobní číslo 149844. Jednáním pachatele byla způsobena škoda odcizením ve výši 100 000 Kč.

Policisté nevylučují možnost, že se pachatel bude snažit odcizenou zbraň nabízet k prodeji. Žádají proto, aby jakékoliv poznatky související s tímto případem oznámili policistům na OOP Karlštejn, nebo na linku 158.

Samotný majitel zbraně se dopustil protiprávního jednání, neboť porušil povinnost podle zákona o zbraních. Každý držitel zbrojního průkazu a zbraně má povinnost ji zabezpečit proti ztrátě a odcizení. Jeho pochybení bude předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám