Hlavní obsah

Yellow Sisters pokřtily v Brně nové album

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Vaňkovka Festu vystoupila v pátek 30. června odpoledne v areálu obchodní galerie Vaňkovka v Brně originální vokální skupina Yellow Sisters. Přišly si ji poslechnout stovky příznivců.

Foto: Jiří Smutný

Yellow Sisters

Článek

Yellow Sisters je původně česká ženská vokální skupina, která svým zpěvem prochází s obdivuhodnou lehkostí napříč žánry, ať už jde o soul, jazz, r´n´b, reggae, funk nebo world music. Jejich nadprůměrné hlasové schopnosti a kreativita jim vynesla označení „hlasové iluzionistky“.

Experimentují s melodií i rytmem a hledají a nalézají nové způsoby práce s hlasem. Jsou nejoriginálnější českou vokální skupinou, zpívají zásadně bez hudebního doprovodu a jejich repertoár tvoří pouze vlastní autorská tvorba.

Skupina vznikla v roce 2005 a od té doby se její složení nezměnilo. Tvoří ji Antonia Nyass, Bára Vaculíková, LuHawa Goldin a Lena Yellow. Za dobu své existence zpěvačky koncertovaly v mnoha státech světa a v prestižních soutěžích získaly řadu významných ocenění. V sezóně 2016/2017 s nimi jako stálý host vystupuje Jan Melichar.

Součástí brněnského vystoupení Yellow Sisters byl křest nového alba Zvěřinec 2. Jde o druhé album, věnované dětem, které si zájemci mohli na místě zakoupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám