Hlavní obsah

Will Wilde vás dostane svou harmonikou na meziříčské Malé scéně za oponou

Novinky, Ondřej Smolka

Na meziříčské Malé scéně za oponou pokračují Jarní jazz-bluesové dny 2018. Ve čtvrtek 22. března přijede britský „harmonikový Hendrix“ Will Wilde s českou doprovodnou kapelou The Bladderstones. Koncert začne v 19.30 hodin.

Foto: Promo Will Wilde
Článek

Will Wilde patří mezi absolutní špičku současné blues rockové scény a v kombinaci s harmonikou nemá ve světě konkurenci. Ne nadarmo jej Thomas Ruf nazývá „harmonikovým Hendrixem“.

Své první harmoniky se chopil v šestnácti letech a hrál a hrál, dokud mu z rozdrásaných rtů nezačala téct krev. V průběhu let se vypiloval na excelentního harmonikáře a mimořádného bluesrockového zpěváka, skladatele a sólového kytaristu.

Nedávno podepsal nahrávací kontrakt s prestižním německým bluesovým labelem Rock The Earth Records a na British Blues Award byl pětkrát nominován v kategorii Best Harmonica Player, načež ji v roce 2015 vyhrál. Na letošním českém turné jej doprovází skvělá česká kapela The BaldderStones, s níž přijede také do Valašského Meziříčí.

Vstupenky na třetí koncert v rámci cyklu Jarní jazz-bluesové dny 2018 jsou v prodeji k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám