Hlavní obsah

Waldcamp – víkendový mezinárodní tábor německých, polských a českých dětí

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 7. - 9. června proběhl ve Frankfurtu nad Odrou další ročník Waldcampu. Jedná se o víkendový mezinárodní tábor německých, polských a českých dětí a mládeže.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Waldcamp se tradičně koná na louce, kde děti spí ve vlastních stanech a vše probíhá v klasickém táborovém duchu: hry, soutěže, bojovka, táborák, tanec. Akce se zúčastnilo dohromady 240 dětí, nejvíce jich přijelo z Německa.

Téma letošního ročníku bylo: Skoky časem – přistání Marťanů na naší zemi. Děti se rozdělily na dvě skupiny, z nichž jedna představovala pozemšťany, kteří se přes počáteční zděšení, že vidí Marťany (druhá skupina), s nimi nakonec spřátelily a pomohly jim opravit rozbitý stroj.

Představení ale proběhlo až v neděli, na sobotu byla připravena soutěž s deseti stanovišti, kde děti poznávaly poslepu a po čichu různá jídla, po sluchu zvířata. Dále si mohly vyrobit pomocí sprejů a šablon různé obrázky na tašky, hrály pexeso na čas.

Hrál se také fotbal, ale ne ledajaký, v gumácích a jeden tým měl košťata a druhý kyblíky. Zkrátka spousta zábavy, jídla, dobré nálady.

Nezaostával ani večerní program, jeden den se děti bály při bojovce, druhý si zařádily v rytmech disco hudby. A když zrovna neprobíhal program, řádit se dalo v bazénku nebo na trampolíně.

Za první místo ve vědomostní soutěži získala Natálka z české skupiny mikroskop.

Waldcamp se příjemná akce pro děti základních škol, které rády soutěží, hrají si, účinkují v představení a třeba nevyhledávají dlouhé letní tábory a stačí jim příjemný prodloužený víkend u našich severních sousedů.

Reklama

Výběr článků

Načítám