Hlavní obsah

Vzpomínkový fotbalový turnaj ve Všetči ovládl tým Bohunic

Novinky, Petr Pokorný

Již po třiadvacáté v řadě zavzpomínali ve středu 5. července fotbalisté z Všetče a okolí na svého předčasně zesnulého spoluhráče a kamaráda Pavla Macharta.

Foto: Petr Pokorný

Vzpomínkový fotbalový turnaj ve Všetči ovládl tým Bohunic.

Článek

Vítězem memoriálu nesoucího jeho jméno, tradičně podporovaného Jadernou elektrárnou Temelín Skupiny ČEZ, se stal, stejně jako loni, celek Bohunic následovaný týmy Albrechtic nad Vltavou, Neznašova, Všetče a Temelína.

Hrálo se ve skvělé divácké kulise, v pohodové atmosféře slunečného letního dne. I tomu odpovídaly výkony na hřišti. Z hráčů bylo cítit, že vzájemnou rivalitu nechali doma a přijeli si do Všetče zasportovat a pobavit se spolu se svými sousedy. Dalo by se říci, že všichni ze zhruba tří stovek přítomných se navzájem znají. Ostatně obce, z nichž všechny zúčastněné celky pochází, od sebe dělí jen pár kilometrů.

Bohunice, Neznašov a Všeteč jsou místními částmi Všemyslic, Albrechtice a Temelín leží hned vedle. Všechny spojuje blízkost elektrárny.

„Turnaj vznikl víceméně spontánně po smrti Pavla Macharta. Akce měla úspěch, hlásila se další družstva, rostl počet diváků a tak jsme samozřejmě chtěli zvýšit jeho celkovou organizační kvalitu. Chyběly ale finanční prostředky. Díky spolupráci obce s Jadernou elektrárnou se nám postupně podařilo získat kvalitnější zázemí klubu, hřiště, míče, sítě a podobně. Podporu získáváme i na vlastní zajištění memoriálu, včetně doprovodného programu,“ uvedl ředitel turnaje Radek Voneš z SK Všeteč.

Na všetečském fotbalovém hřišti tak samozřejmě nechybělo občerstvení ani dětský koutek s nafukovacím skákacím hradem. Na své si tak přišli všichni. O večerní program po předání cen se postarala hudební skupina Country Rebels.

„Memoriál Pavla Macharta je v podstatě setkáním sousedů a letitých přátel z celého okolí. Děti se vyřádí, mladí si zasportují, starší zavzpomínají a všichni společně se pobaví. Podobné akce lidi stmelují a významně zpestřují život obce,“ konstatovala místostarostka Všemyslic s Obecním úřadem v Neznašově Marie Švehlová.

Starosta Všemyslic Karel Tůma v této souvislosti připomněl, že obec v rámci programu Oranžového roku, který je určen k podpoře sportovních, kulturních a společenských akcí pořádaných obcemi v okolí Jaderné elektrárny Temelín, pravidelně čerpá prostředky, s jejichž pomocí uskuteční ročně okolo třicítky různých akcí.

„Bez této pomoci bychom si řadu z nich vůbec dovolit nemohli, popřípadě je realizovat v daleko menším rozsahu,“ poznamenal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám