Hlavní obsah

Vzdělávací hry a hračky představí nová výstava na zámku Holešov

Novinky, Věra Stojarová
Aktualizováno

Městské kulturní středisko Holešov a Aktivně životem, o. p. s., chystají na duben nový typ ze série interaktivních výstav, tentokrát s názvem Chytrá hračka aneb Škola hrou. Hravá výstava bude umístěna na holešovském zámku od 9. do 24. dubna.

Foto: Věra Stojarová
Článek

Po sérii výstav zaměřené na stavebnice, hry a hlavolamy nyní přicházíme s akcí, která rodičům s dětmi představí nejzajímavější vzdělávací hry a hračky.

Na místě budou k vyzkoušení smyslové hračky, Montessori hračky, dřevěné hračky, kinetický písek, elektronické hračky, logické hry, stavebnice, pocitový chodníček, obří stavebnice a další. Nebude chybět koutek pro nejmenší děti. V Holešově bude možné vidět úplně nové typy vzdělávacích hraček.

„Chytré hračky jsou u dětí klíčem k posílení myšlení a rozvoji osobnosti, aniž by si přestali hrát. Různé typy stavebnic jsou velmi oblíbené a navíc přispívají ke zlepšení jemné motoriky, učí děti trpělivosti a koncentraci. Děti se díky stavebnicím učí představivosti, plánování a spolupráci s jinými a procvičují si manuální zručnost a setkávají se tak s první formou technického vzdělávání. Díky logických hrám se děti nejen zabaví, ale například již v raném věku pochopí základy matematiky,“ vysvětlila Věra Stojarová, ředitelka o. p. s. Aktivně životem.  

Termín akce:  9. – 24. dubna 2016

Otevírací doba: 8 – 18 hodin

Vstupné: 30 Kč / dítě, 40 Kč / dospělí, 120 Kč / rodina

Reklama

Výběr článků

Načítám