Hlavní obsah

Vzácní tygříci už objevují venkovní svět

Novinky, Leona Roháčková

Jedněmi z nejatraktivnějších mláďat, která jsou v současné době k vidění ve zlínské zoologické zahradě, jsou koťata tygra ussurijského. Párek tygříků se narodil koncem května matce Tanji a otci Josefovi. V současné době už dovádí i ve venkovním výběhu.

Foto: ZOO Zlín
Článek

"Od 15. srpna jsme Tanje s koťaty otevírali dvířka do venkovního výběhu, ale ven se ze začátku nikomu nechtělo. Napřed se osmělila matka, posléze neodolali většímu prostoru ani její potomci," uvedl kurátor zahrady Pavel Shromáždil. 

V současné době bývají koťata s matkou ve výběhu zhruba do 12 hodin, pak putují do ubikace a venkovní výběh obsadí otec Josef. "Jejich společný pobyt ve výběhu není možný, samec by koťata pravděpodobně zabil," vysvětlil kurátor.

Pod pečlivým dohledem matky dvojka mladých koček pečlivě studuje výběh a dovádí, aby se jako na povel vydala odpočívat. "Do ubikace jdou sami, několik hodin intenzivních her mláďata tak unaví, že jsou ráda, když si můžou odpočinout," podotkl Shromáždil.

Budete-li mít chvilku, zajděte se na mladé tygry ussurijské podívat. Je to zajímavý obrázek nejen proto, že jich na celém světě žije pouhých patnáct set. 

Reklama

Výběr článků

Načítám