Hlavní obsah

Výtvarná soutěž Hrajeme si s odpady zná své vítěze

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj vyhlásil ve středu 9. prosince výsledky soutěže Hrajeme si s odpady, ceny převzali i vítězové Recyklohraní.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Děti dostaly například poukázky do prodejny elektra a sportu, aby si mohly vybrat mimo jiné mobilní telefon, tablet a především hračky.

Článek

Ve středu proběhlo v Krajské knihovně v Karlových Varech vyhodnocení výtvarné soutěže žáků základních, uměleckých a mateřských škol a také školních družin těchto škol za rok 2015 Hrajeme si s odpady.

„V roce 2015 školní zařízení, kolektivy i jednotlivci soutěžili ve čtyřech kategoriích, které byly tematicky zaměřené,” uvedl krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Josef Hora. Výtvarná soutěž je součástí společného projektu Karlovarského kraje a společnosti EKO – KOM, a. s. na podporu třídění odpadu.

„Všichni ocenění dostali dárky, které si mohli v rámci soutěže Hrajeme si s odpady přát, a podle možností jsme se jim tyto jejich přání a sny pokusili splnit. Doufám, že budou mít z těchto hodnotných dárků radost a užijí si jich,” doplnil radní.

Děti dostaly například poukázky do prodejny elektra a sportu, aby si mohly vybrat mimo jiné mobilní telefon, tablet a především hračky.

Dále byly oceněny všechny školy a školní zařízení, které se zúčastnily soutěže malými dárky, jako poděkování za jejich účast v této soutěži s přáním, aby se zúčastnily i v příštím roce, pokud se tento rok nezadařilo.

Další ročník výtvarné soutěže, včetně podmínek, bude vyhlášen začátkem roku 2016 na webových stránkách Karlovarského kraje.

Současně proběhlo v Krajské knihovně v Karlových Varech vyhodnocení soutěže v rámci programu Recyklohraní aneb ukliďme si svět.

Školní Recyklační program Recyklohraní vznikl v září roku 2008 se záměrem podpořit environmentální výchovu na základních a středních školách v České republice. Cílem projektu je prohloubit znalost žáků a studentů v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožnit jim osobní zkušenost se zpětným odběrem baterií a použitých drobných elektrozařízení. Nad projektem převzalo záštitu MŠMT České republiky a je spolufinancován společnostmi, které se v České republice specializují na zpětný odběr a recyklaci.

„Vyhodnocení této soutěže proběhlo za období školního roku 2014/2015 a musíme uznat, že tento dlouhodobý projekt má velkou oblibu a je v něm zapojeno 3362 škol z celé republiky,” uvedl regionální manažer Ing. Jaroslav Labík.

Z Karlovarského kraje je v tomto programu zapojeno 92 školských zařízení. „Kraj chce ocenit tyto školy darem ve výši 10 tisíc korun a po dohodě s řediteli škol jsme v této ceně pořídili stolní fotbal, sadu Kin-ball a venkovní vitrínu,” doplnil radní.

Reklama

Výběr článků

Načítám