Hlavní obsah

Výtěžek z Bull´s Turnaje mistrů: tři medaile pro šipkaře ze severu Královéhradeckého kraje

Novinky, Ondřej Vylíčil

V pořadí osmý Bull´s Turnaj mistrů se o víkendu odehrál v Olomouci. Již tradičně se hrálo ve 4 mužských a 4 ženských výkonnostních kategoriích, ve kterých se dohromady představilo 140 hráčů nominovaných z krajských žebříčků sezony 2018.

Foto: Roman Smékal

Jitka Hofmanová skončila třetí v Bull´s Turnaji mistrů kategorie C

Článek

Severní oblast Královéhradeckého kraje reprezentovala sedmička hráčů respektive hráček. V sobotu do hry zasáhli Monika Formanová, Petr Rezek a Jaroslav Hloušek, v neděli pak Eva Košťálová, Jitka Hofmanová, Pavel Černý a Jan Semerák.

Sobotní program, který nabízel souboje v kategoriích A a D, skončil pro naši výpravu neslavně. Herní trápení pánů Rezka a Hlouška zachraňovala Formanová, která jako jediná dokázala projít sítem základních skupin. Podařilo se jí dokonce svoji skupinu vyhrát, což ji zajistilo přímé nasazení do čtvrtfinále play off. V něm ale neuspěla, když v nesmírně vyrovnaném klání, kde několikrát sahala po postupu, podlehla pozdější vítězce výsledkem 2:3 a v konečném pořadí proto obsadila pátou pozici.

Více radosti přinesla neděle, kdy terče patřily kategoriím B a C. A byla to radost hned trojnásobná, protože čtyřčlenná výprava ukořistila tři cenné kovy.

První měla na svědomí Jitka Hofmanová, která v C kategorii doslova vydřela bronz. Vydřela proto, že do vyřazovací fáze postoupila z poslední postupové pozice a navíc jen díky lepší vzájemné bilanci s první nepostupující.

Zbylé dva kovy měly hodnotu stříbrnou. Eva Košťálová v béčku i Jan Semerák v céčku předvedli spanilou jízdu pavoukem play off, když nestačili pouze na své finálové protivníky.

Blíže k triumfu měla Košťálová, která ve finále sehrála napínavý a viditelně nervozní souboj, který nakonec ztratila nejtěsnějším skórem 3:4. To Semerák své finále prohrál s nulou, avšak vzhledem k tomu, že celý turnaj absolvoval značně zdravotně indisponován, je jeho výkon obdivuhodný.

S prázdnou v neděli odjížděl pouze Pavel Černý, který nadějně rozehraný turnaj kategorie B opustil těsně po základní skupině, když v osmifinále prohrál smolně 3:4.

Suma sumárum tedy vychází 2 stříbrné a 1 bronzová, což je v historii Bull´s Turnajů mistrů třetí nejlepší výsledek našich výprav. Lepší byly pouze ty v letech 2013 (3 stříbrné, 2 bronzové) a 2015 (2 zlaté, 1 bronzová). Zlato sice necinklo, přesto tři medaile ze sedmi možných (v kategorii A ženy totiž náš region zastoupení neměl) je parádním výsledkem dokazující to, že podhůří Krkonoš disponuje vskutku kvalitní hráčkou základnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám