Hlavní obsah

Výtěžek z basketbalového zápasu mezi učiteli a žáky bude pomáhat v Africe

Novinky, Radek Formánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 14. června dopoledne se na Základní škole Komenského Nymburk uskuteční exhibiční basketbalový zápas mezi žáky a učiteli. Výtěžek z této akce bude věnován malému chlapci z Keni, kterého škola finančně podporuje. Na tento nevídaný basketbalový zážitek je srdečně zvána i veřejnost.

Foto: www.zs-komenskeho.cz

Calvince Almus Otieno

Článek

Přestože keňská vláda vyhlásila bezplatné školství, mnoho dětí pro svou chudobu nemůže docházet do školy. V takovém případě jsou pro děti jedinou nadějí na lepší život různé projekty podporující adopci na dálku.

Základní škola Komenského v Nymburce se před několika lety přihlásila do projektu Adopce afrických dětí, který realizuje Humanistické centrum Narovinu. Začala tak adoptovat afrického chlapce Calvince a on díky tomu může navštěvovat školu a lékaře.

Calvince ztratil v raném věku oba rodiče. Nyní o něj pečuje babička, která je velice stará a nemá tolik finančních prostředků. Chlapec navštěvuje 5. ročník základní školy v Gogo a nejvíce se zajímá o přírodovědu a o fotbal.

Žáci i učitelé z nymburské školy pevně doufají, že díky jejich podpoře vydrží Calvincovi i nadále chuť a motivace se vzdělávat a užívat si života ve svých volných chvílích.

Za účelem získání dalších finančních prostředků pro Calvince uspořádá škola exhibiční basketbalový zápas mezi žáky a učiteli. Turnaj nebude jen tak obyčejný, neboť každý koš učitelů bude znamenat 10 Kč pro Calvince. Během zápasu zároveň proběhne také dobrovolná sbírka mezi diváky. Hlavní iniciátor benefičního projektu Mgr. Jan Petřík zve všechny, aby přišli basketbalisty a Calvince podpořit.

Reklama

Výběr článků

Načítám