Hlavní obsah

Vystupování je pro mě jistá forma relaxace, říká ostravský zpěvák Patrik Kee 

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako jeden z mála staví zpěvák Patrik Kee své písně i koncerty na vokálních improvizacích, hrách s tóny a zvuky a interaktivním zpívání. Je to sotva pár dnů, co natočil nový videoklip k písni Ovoce, která je cover verzí známé skladby Bobbyho McFerrina.

Foto: Robert Rohál

Zpěvák Patrik Kee ve svém oblíbeném Radio clubu v Ostravě.

Článek

Jak dopadl nový videoklip? O čem je a co přináší?

Když budu mluvit sám za sebe, tak klip Ovoce dopadl skvěle. Jinak to nechám na ostatních, ať sami posoudí. Je to první videoklip mého projektu One Voice Show Patrik Kee a věnuji ho především fanouškům, kteří na něj už delší dobu čekali. Je to nekomerční cover verze známé skladby Bobbyho McFerrina Don´t Worry Be Happy, na kterou jsem složil český text inspirovaný zážitkem z dětství. Sami můžete zaregistrovat poselství obsažené v poslední sloce, ale jinak bych v tom kromě nadsázky, hravosti a lehkosti nehledal žádné velké umění. Myslím si, že je fajn, když se nebereme příliš vážně a najdeme v sobě alespoň kousek dětské spontánnosti, které jsme se většinou v pubertě úspěšně zbavili.

S kým jste videoklip Ovoce natočil, kdo všechno se na něm podílel?

Klip jsme natáčeli se začínajícím kameramanem a režisérem Alešem Neničkou, zvuk mixoval a mastroval Martin Pinďa Melichar. Víly tanečnice představovaly herečka Divadla Petra Bezruče Sylvie Krupanská a Soňa Černáková. Jako exteriéry pro natáčení jsme vybrali centrum Ostravy a Komenského sady. Během jednoho dne nám zasvítilo slunce, napršelo, uschlo a klip byl hotov.

Začátkem léta jste se v Praze zúčastnil jedné zajímavé akce...

Ano, dostal jsem možnost prezentovat a vystoupit s One Voice Show na akci s názvem Relove Summit Prague 2013. Akci zorganizoval společně s týmem šikovných lidí Petr Václavek. A o čem to bylo? Během dvou dnů líčilo skoro padesát účinkujících své originální životní příběhy - "Příběhy lidí, kteří dělají to, co je baví“ a inspirovali tím i ostatní. Mohli jste tam potkat jazzmana Laco Décziho, malíře Libora Vojkůvku, zpěvačku Lenku Dusilovou, režiséra Igora Chauna, ale také například mladého cestovatele a projektanta solární elektrárny v Himalájích ing. Václava Klapetka, který se dal na výrobu stavebnic ptačích budek, které staví hlavně děti. Byly to pro nás dny plné inspirace a krásně jsme si je užili, proto pevně věřím, že se akce bude opakovat a vřele doporučuji hlavně lidem, kteří chtějí udělat ve svém životě nějakou zásadní změnu.

Jak prožíváte okurkovou sezónu?

Léto prožívám moc krásně, kromě koncertování jsem každou volnou chvíli v lese nebo na horách a zrovna dnes jsem se vrátil z moc příjemné akce s názvem Goša dovolená v Želivu, kam mě pozval Igor Chaun, s nímž jsem se seznámil právě na již zmíněném Relove Summitu. Jinak dodávám, že i vystupování je pro mě jistá forma relaxace, protože dělám to, co mě moc baví.

Co všechno máte v plánu v příští sezóně?

Nijak zvlášť neplánuji, ale rád bych třeba natočil další klip k vlastní skladbě a koncertoval jak v klubech, tak pro děti ve školách a školkách jako tomu bylo doposud. V televizi od září poběží nový dětský magazín Draci v Hrnci, pro který natáčíme společně se zpěvačkou Eliškou Elis Mrázovou hudbu, ale rýsují se i další zajímavé spolupráce, z nichž by mohlo vzejit něco pěkného...

Reklama

Výběr článků

Načítám