Hlavní obsah

Vystoupejte na Lysou horu s průvodcem. Dozvíte se víc nejen o její historii

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestihli jste zatím v tomto roce vyšplhat s průvodcem na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysou horu? Zajímá vás historie Lysé hory? Chcete se dozvědět, co znamenají kříže, které potkáváte cestou na vrchol či se chcete vědět více o budovách na jejím vrcholu? Máte stále ještě příležitost.

Foto: www.visitfm.cz

Vydejte se nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd s průvodcem

Článek

Seriál komentovaných výstupů na Lysou horu s názvem Lysohorská nej… aneb Co jste ještě nevěděli pokračuje v těchto termínech: 28. 7., 4. 8., 18. 8. a 19. 9. Sraz vždy u lanového centra Opičárna na Ostravici v 8.30 hodin.

Trasa je sice turisticky náročná, má převýšení 700 metrů a trvá 2 - 3 hodiny, ale netradiční výstup rozložený do několika zastávek se stává pro fyzicky slabší turisty a děti jednodušší, příjemnější a pestřejší.

A co účastníky v průběhu výstupu čeká?

 -  7 zastavení s povídáním o historii Lysé hory, o Ondráši, o jeskyních na Lukšinci, o pověstech, o obětech Lysé hory, o stavbách na jejím vrcholu

 -  za krásného počasí výhled na Javorníky, Jeseníky, Malou Fatru či tatranské štíty

 -   cestou probíhá také vědomostní soutěž, jejíž vítěz bude vylosován jeden výherce, který obdrží balíček věnovaný Beskydským informačním centrem Frýdek-Místek, p. o.

 -  bude možnost se s předstihem podívat také do Bezručovy chaty, která se slavnostně otevře 5. září

Zájemci o výstup se mohou hlásit vždy do pondělí do 12.00 hodin před samotným výstupem na tel. čísle 558 676 909 nebo na e-mailu janovska.dagmar@beskydy-info.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám