Hlavní obsah

Výstavu Ženy mého života dokrášlila výzdoba z růží

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšných výstavách malíře Richarda Peška a jeho žáků a grafiky a kreseb Karla Demela, otevřel Klub přátel a umění v Ústí nad Orlicí 19. listopadu vernisáží v Galerii pod radnicí další výstavu pod názvem Ženy mého života. Věnována je dílům Dany Škarkové, Alžběty Procházkové a Věry Rousové.

Foto: Milan Richter

Růže v Galerii pod radnicí v Ústí nad Orlicí

Článek

Atmosféru umění těchto žen dokreslila květinová výzdoba připomínající nadcházející adventní čas. Květy v galerii jsou dílem Střední školy zahradnické v Litomyšli. Navíc aby si každý mohl vánoční výzdobu pro svůj domov vytvořit podle svých představ, studentky této školy předváděly, jak na to. A že růže svojí krásou upoutají v každé roční době, dokazovalo aranžmá hlavního sálu.

Návštěvníci se mohli mimo obrazů nechat unést pohledem na šitou krajku, drátkovou techniku, zapřemýšlet nad výzdobou bytu broušeným sklem, vázami s malbou na skle nebo kouzlem intimlamp.

To, že vánoční dárek má být estetický až něžný, dokazovaly náhrdelníky a přívěsky, které si je možné i zakoupit.

Celý večer doprovázela hudba Swingu Barrel Bandu, jehož tóny, ať lyrických či rytmických melodií, jakoby vystupovaly z charakteru jednotlivých podmanivých obrazů.

A že čas letí a brzy budeme na prahu nového roku zcela zaplněné galerii připomněl perníček s PF na rozloučenou.

Výstava bude otevřena do 11. prosince denně mimo pondělí, v úterý až pátek od 10 do 12 a od 14 do 17 hodin, v sobotu a neděli od14 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám