Hlavní obsah

Výstavu o kultuře indiánů doplňuje bohatý doprovodný program

Novinky, Michaela Mitáčková

Mnoho doprovodných akcí nabízí výstava nazvaná Všichni jsme příbuzní, která je až do 20. dubna k vidění ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU. Výstava představuje život a kulturu indiánů Severní Ameriky. Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně akce připravilo pro děti i dospělé.

Foto: Michaela Mitáčková

Expozice představuje bohatou kulturu indiánů.

Článek

„Velmi bohatý program připravujeme s lektory muzea na jarní prázdniny. Děti se mohou těšit například na dílnu, v níž si vyrobí tradiční indiánskou hračku nebo výstavu a další aktivity užijí se svými prarodiči,“ prozradila kurátorka a autorka výstavy Petra Hanáková.

Výstava Všichni jsme příbuzní představuje Čechy, Moraváky a Slováky, kteří se nechali inspirovat kulturami severoamerických indiánů. Její součástí jsou ukázky oděvů, šperků, členek i vybavení napodobující život indiánů před více než sto lety. Artefakty, mezi nimiž nechybí ani tradiční domorodé obydlí týpí, doplňují fotografie z táboření v přírodě, pohled na taneční slavnosti powwow, příběhy, myšlenky a vnímání světa původních obyvatel USA a Kanady.

Každé první úterý v měsíci se konají komentované prohlídky s kurátorkou výstavy Petrou Hanákovou. K výstavě je připraven i bohatý edukační program pro školy, na které se musí zájemci předem objednat.

DOPROVODNÉ AKCE

21. 2. 2014

21. 2. 2014Round Dance Night

Večer s indiánskou hudbou. Ke kruhovému tanci zahraje hudební skupina z Moravy, který se zabývá tradiční hudbou severoamerických indiánů. 

5. 3. 2014

5. 3. 2014Dílna k výstavě - výroba želvy

Děti, vezměte doprovod a přijďte se do muzea seznámit s kulturou a životem severoamerických prérijních indiánů. Představíme vám tradiční indiánské hračky, z nichž si jednu vyrobíte a odnesete domů! Dílna bude probíhat ve spolupráci s kurátorkou výstavy Petrou Hanákovou.

8. 3. 2014

8. 3. 2014Babi, dědo, pojďme v sobotu za indiány!

Děti, přijďte strávit společně s prarodiči čas v muzeu na výstavě Všichni jsme příbuzní. Příběhy, hry, tvoření a poznávání indiánské kultury po celý den pro malé i velké. Dílna bude probíhat ve spolupráci s kurátorkou výstavy Petrou Hanákovou.  

13. 3. 2014

13. 3. 2014Medicínové kolo indiánů kmene Černonožců

Harmonie lidské bytosti pohledem tradiční indiánské kultury.

úterý 4. 3., 1. 4. vždy v 17,00 hodin

úterý 4. 3., 1. 4. vždy v 17,00 hodinKomentované prohlídky

Rádi se dozvíte více o vystavených exponátech, původních obyvatelích severoamerických plání a lidech, kteří se zabývají jejich kulturou u nás? Přijďte na některou z komentovaných prohlídek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám