Hlavní obsah

Výstavu Jan Zrzavý: Božská hra vidělo 30 800 návštěvníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava Jan Zrzavý: Božská hra skončila. Od 12. prosince 2012 do 10. března 2013 byla k vidění v ostravském Domě umění - přinesla nový pohled na tvorbu i osobnost významného českého umělce. Vystaveno bylo 250 děl Jana Zrzavého včetně běžně nepřístupných prací.

Foto: Josef Zajíc

Z výstavy: Jan Zrzavý- Kleopatra II. , olej, zlato,dřevo, křída, sádra.

Článek

Exponáty pro výstavu Jan Zrzavý: Božská hra zapůjčilo celkem 24 veřejných institucí a několik soukromých sběratelů. Přehlídku děl známého výtvarníka přichystali čeští kunsthistorikové Lenka Bydžovská, Vojtěch Lahoda, Zuzana Novotná a Karel Srp ve spolupráci s Galerií výtvarného umění v Ostravě a Národní galerií v Praze.

"Výstavu zhlédlo 30 800 návštěvníků. V posledním týdnu výstavy stoupla průměrná denní návštěvnost na 900 osob. Expozice do galerie přilákala mnoho návštěvníků z regionu, ale také ze středních a západních Čech i příhraničí. Největší zájem byl o víkendech. Za poslední dva víkendy výstavu navštívilo dohromady přes 6000 návštěvníků, takže bylo nutno přistoupit k regulovaným vstupům," řekl Jiří Jůza, ředitel GVUO.

Výstavu v Domě umění doplnila řada doprovodných programů. Uskutečnilo se na 70 odborných komentovaných prohlídek pro školy i veřejnost a 150 vzdělávacích programů pro školy.

"Po Janu Zrzavém naplní Dům umění v dubnu 5. ročník mezinárodního festivalu architektury, designu a umění pod novým názvem Archikultura 2013, který představí tvorbu Le Corbusiera, Radima Ulmanna a projekt zaměřený na prolnutí architektury s hudbou. Expozice budou společně zahájeny 4. dubna v 17 hodin v ostravském Domě umění," pozvala na návštěvu GVUO Mgr. Jana Šrubařová, tisková mluvčí GVUO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám