Hlavní obsah

Výstava Za zavřenými dveřmi

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu od 9. do 15. října připravila Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy výstavu s názvem Za zavřenými dveřmi, na které budete moci každý den mezi 9. a 18. hodinou spatřit zvířata, rostliny a přírodniny, které nejsou běžně při návštěvě Stanice přírodovědců k vidění.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Na výstavě se seznámíte kromě plazů také s různými zajímavými rostlinami či s ukázkou minerálů a zkamenělin. Zvířata budou tradičně představována v biotopových nádržích. Těšit se můžete na scinka šalamounského, varana ostnoocasého, želvu Cuora Mouhotii, krajtu zelenou, ještěrku perlovou a další. Nebudou chybět ani pralesničky, rosničky, užovky, gekoni, drobní hlodavci a další.

Na výstavě jsou předváděny také kaudiciformní rostliny se zvláštními zásobními orgány (kaudexy a pachykauly) nebo expozice ze sbírek geologického kroužku (ametyst, záhněda, obsidian, zkamenělé dřevo, trilobite, přesličky, plavuně apod.). Na stěnách výstavního sálu najdete fotografie ze zákulisí Stanice přírodovědců, ale třeba také fotky mláďat vystavených živočichů.

Externista Pavel Révay doprovází výstavu skvělým výkladem. Jelikož cílovou skupinou jsou děti prvního stupně základních škol, je jeho výklad v duchu učiva, které děti probírají. Zopakují si tak, z čeho vzniklo uhlí nebo co je to živá fosilie. Fosilie si děti poté ukážou, stejně jako mnohé minerály, hlavně různé druhy křemenů.

V sobotu 14. října bude na výstavě hostem ČESON – Česká společnost pro ochranu netopýrů, která předvede ukázky ochočených handicapovaných netopýrů. Pro děti bude navíc připravena tvořivá dílnička Netopýrci z ponožek.

O víkendu lze navštívit i učebnu chovatelství, která bude otevřena mezi 10. a 17. hodinou, či sbírky geologického kroužku.

Vstupné na výstavu: děti, studenti, senioři 20 Kč, dospělí 40 Kč, děti do 1 metru výšky vstup zdarma. Vstupenka platí také do stálé expozice skleníků a tropického terária. Výstavu najdete na adrese: Drtinova 1a, Praha 5 (nejbližší zastávky MHD: Anděl, Arbesovo nám., Kobrova).

Reklama

Výběr článků

Načítám