Hlavní obsah

Výstava v Rožďalovicích nabízí úžasné poklady

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Muzeu klasického knihařství v Rožďalovicích pořádá Nadační fond Jendy Rajmana cyklické výstavy čerpající především z bohatého odkazu uměleckého knihaře Jendy Rajmana. Nyní je to výstava s názvem Kniha jako blahopřání.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Kniha patří k nejčastějším vánočním dárkům, což platí dnes stejně jako v první polovině 20. století, kdy Jenda Rajman vázal krásné knihy a do jeho dílny za ním jezdily význačné osobnosti především kulturního života.

S mnoha z nich si vyměnil vánoční dárky, s nimiž se nyní mohou potěšit návštěvníci muzea.

Najdeme tu novoročenky a další korespondenci, krásné tisky, bibliofilie určené speciálně k Vánocům, z nichž mnohé opatřil Jenda Rajman krásnou vazbou. Jsou tu malé knížečky, třeba jen s jednou básní, s věnováním k Novému roku, panu knihaři dedikované knihy samotnými autory…

Nechybí ani panel představující Jendu Rajmana a jeho profesní historii.

Nevelká výstava soustřeďuje úžasné literární, bibliofilské a knihařské poklady. Potrvá do února 2018.

Návštěvní doba Muzea klasického knihařství včetně výstavy Kniha jako blahopřání je od pondělí do pátku vždy od 10 do 16 hodin. Jinou dobu, případně hromadné návštěvy lze dohodnout telefonicky na 603 226 632.

Reklama

Výběr článků

Načítám