Hlavní obsah

Výstava skalniček u Faustova domu

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle 20. března začne první jarní prodejní výstava skalniček a rostlin v Praze. Do 1. dubna denně od 9 -18 hodin bude tuto tradiční výstava k vidění poblíž Faustova domu na Karlově náměstí.

Foto: archiv pořadatele
Článek

Akce je spojená s prodejem rostlin ve výstavní zahradě u kostela sv. Jana Nepomuckého Na Skalce na Karlově náměstí - Moráni. Uprostřed rušného města se ocitnete v klidném ráji plném květin a zeleně.

Nejen vystavované květiny jsou okrasou tohoto místa, ale i krásně upravené zahrady. Výstavy jsou zde pořádány již pěknou řádku let, jejich historie sahá až do osmdesátých let minulého století (Klub skalničkářů byl založen již v roce 1970). Přehlídky skalniček a dalších druhů rostlin se nepořádají od počátku klubu na tomto místě. Dříve to bylo například ve Vojanových sadech na Malé Straně nebo na holé pláni na Vyšehradě, kde musela být postavena narychlo skalka.

Až v roce 1980 získala organizace v dezolátním stavu toto místo ve farní zahradě barokního kostela sv. Jana Nepomuckého Na Skalce. Třicet let se zde neprováděla žádná údržba a tak to bylo rumiště se vším všudy. Do dnešní podoby je přivedli členové klubu. Po celou dobu je toto místo chloubou příznivců skalniček, je to nádherná oáza klidu v rušném velkoměstě.

Reklama

Výběr článků

Načítám