Hlavní obsah

Výstava koní potěší návštěvníky areálu Zemského hřebčince v Tlumačově

Novinky, Vlaďka Horáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nadcházející víkend se rozhodně mohou těšit zájemci o svět koní. V areálu Zemského hřebčince v Tlumačově na Zlínsku se uskuteční Výstava koní chovatelů Moravy a Slezska.

Foto: Regulus
Článek

Tato populární akce pro všechny příznivce koní z odborné i nejširší veřejnosti byla díky své pestré programové nabídce zařazena i do akcí Festivalu koní 2012. Představuje také další možnost pro milovníky koní zaplnit svou soutěžní kartu dalším razítkem a zúčastnit se soutěže o zajímavé ceny. Na místě bude společností HYJÉ také vyhodnocen i nejkrásnější kůň výstavy, kterého zvolí pomocí hlasovacích lístků samotní diváci.

Sobotní program výstavy zahájí od 10 hodin hodnocení jednotlivých plemen a kolekcí koní. Představeni budou zástupci plemenných knih ČT, MT, pony, hafling, ČMB, SN, N, starokladbrubský kůň, fríský kůň a shagya arab. „S těmito plemeny se setkáme i v neděli od 10 hodin, kdy budou zahájeny chovatelské ukázky, proběhne dekorování nejlepších koní a další programové ukázky vystavených plemen koní,“ informovali organizátoři výstavy ze ZH Tlumačov. 

Program bude doprovázet tradiční dechová hudba, neodmyslitelně patřící k této tlumačovské akci. K dispozici návštěvníkům bude také bohaté občerstvení i možnost nahlédnout do místních stájí.

Reklama

Výběr článků

Načítám