Hlavní obsah

Výstava inspirovaná příběhem Oskara z knihy Plechový bubínek

Novinky, Ilona Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapec, který umí vybubnovat celý svůj život, hlasem umí rozbít sklo, chlapec, který odmítá vyrůst, udržuje si odstup od dospělých, aby mohl svobodně myslet. Žije ve svém vlastním světě, kde neplatí obyčejné lidské zákony, hlavní jsou jeho osobní přání a touhy.

Foto: Karel Provázek
Článek

Mikulovský malíř Karel Provázek, který se tímto příběhem nechal inspirovat, se snaží na svět dívat očima kluka, který chce svobodně myslet. Svá přání, své sny a své touhy nevyjadřuje pomocí paliček a bubínku, ale štětcem. Do svých obrazů vkládá svůj příběh, sdílí ho a předvádí v surové realitě.  

V Městské knihovně v Mikulově vystavuje Provázek již potřetí. Letos si přizval výtvarnici Sylvu Bately, která jemnějšími tóny, pocitovými inspiracemi, abstrakcemi, vyjadřuje svůj pozitivní přístup k životu, citlivý přístup k náladám druhých i svých vlastních.

Je vidět, že oba výtvarníci, ač odlišní jak pohlavím, tak přístupem k výtvarnému sdělení, jsou si podobní. Jdou na s kůží na trh, oslovují všechny generace, zasáhnou vás, vyvolají pocity.

Součástí vernisáže, která se koná 24. února v 18.00 hodin, je již tradičně koncert undergroundbluesfolkrockové kapely Krveja, tentokrát ve složení Roman Krčma a Pavel Jaroň.

Výstava v prostorách Městské knihovny Mikulov potrvá do 26. dubna a bude přístupná v otevírací době knihovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám