Hlavní obsah

Výstava infoTHERMA zve zájemce na ostravské výstaviště Černá louka

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výstavišti Černá louka v Ostravě byl v pondělí 25. ledna zahájen 25. ročník výstavy infoTHERMA 2018 - otevřena bude ve dne 22.- 25. ledna od 9.00 do 18.00 hodin. Výstava se stala setkáním výrobců, konstruktérů, projektantů, vědeckých pracovníků, ekologů a řady dalších odborníků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.1.2018 25. ročník mezinárodní výstavy infoTHERMA 2018

Článek

Na výstavě infoTHERMA 2018 zájemci najdou ve všech sálech pavilonu A společnosti Ostravské výstavy vše potřebné od odborníků, kteří se z nejrůznějších pohledů zabývají tepelnou pohodou příbytků lidí.

Zcela zaplněné výstaviště více než 340 domácími a zahraničními vystavovateli představuje novinky, služby a náměty, kam by se mělo ubírat moderní a ekologické vytápění malých a středních objektů. Pořadatelé u návštěvníků opět předpokládají hlavní zájem o novinky v otopných systémech.

Návštěvníci očekávají náměty, jak je možno na vytápění ušetřit a zachovat komfort v bydlení. Podle pořadatelů odpověď určitě dostanou v expozicích s měřící a regulační technikou, další informace se týkají zateplování objektů, nových technologií výstavby, rekonstrukcí, novinek ve stavebních a izolačních materiálech a dalších oborů.

Se zájmem vystavovatelů i návštěvníků se na předchozím ročníku výstavy setkala internetová soutěž o TOP výrobky, která se uskutečnila ve spolupráci s internetovým portálem TZB- info. Přihlášené exponáty jsou vystavené ve vstupním areálu na výstavišti.

Výsledky soutěže TOP VÝROBKY Vystavovatelů infothermy 2018:

1. místo firma Viadrus, a.s. s exponátem Automatický kotel na dřevní pelety VIARDUS A0C Advanced 2017.

„Kotel VIADRUS A0C v provedení LP je automatický litinový kotel na spalování dřevěných pelet, který umožňuje pravolevé otevírání dvířek a plně automatický režim i včetně automatického zapalování, případně dálkového ovládání. Kotel má i variantu s dotykovým displejem, to znamená, že řeší trend, který dnes lidé chtějí. Mít ovládání modernější,” informoval o výrobku Robert Juřeník, pracovník marketingu.

2. místo firma Teco, a.s.  Exponát je luxusní termostat s LCD displjem S-touch v provedení Design free.

„Náš nástěnný dotykový ovladač je součástí systému Foxtrot - to je řídící systém centrálních automatů, který slouží zejména pro řízení v průmyslu, ale i v domácnostech, domech, i v inteligentních bytech. Prostřednictvím led diod tlačítky lze zobrazit nějaký stav: topím - netopím. Mám nastavený takový či druhý režim. Mimo to měří i vlhkost a má další výstupy, podle potřeby zákazníka,” informoval pracovník firmy Teco, a.s.

3. místo firma Korado, a.s. Exponátem je univerzální topné těleso RADIK VKM8 s potištěnou deskou vlastním motivem.

„Na třetím místě jsme se umístili s tím modelem RADIK VKM8 s otištěnou deskou. To znamená, že jsou tam dvě novinky. Jedním je R VKM8, což je naše nejuniverzálnější deska z pohledu připojení. To znamená - deskový radiátor, který umožňuje patnáct os připojení, takže spotřebitel si může vybrat vhodné místo v bytě. Druhá novinka je potištění výrobku motivem zákazníka,” vysvětlil Ing. Martin Preclík, provozní specialista.

V historii představuje 25 let jen malou etapu vývoje. U člověka je to již zhruba třetina života, u výstav infoTHERMA to bylo 25 let snahy představit to nejlepší pro tepelnou pohodu našich příbytků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám