Hlavní obsah

Výstava fotografií Jindřicha Štreita je plná příběhů cizinců, kteří v ČR našli druhý domov

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme ze stejné planety je název výstavy velkoplošných fotografií Jindřicha Štreita. Vernisáž se uskuteční 6. prosince od 16.30 hodin v Divadle loutek Ostrava. Organizuje ji Centrum na podporu integrace cizinců Ostrava spolu s Diecézní charitou Ostravsko-Opavskou.

Foto: Josef Zajíc

Výstava Jindřïcha Štreita: Jsme ze stejné planety je umístěna ve foyer Divadla loutek Ostrava od 6.12.2012

Článek

Autor objektivem zachytil příběhy cizinců, kteří v České republice našli druhý domov. Fotografie mapují rodinné či pracovní prostředí migrantů jak z blízkého zahraničí (Slovenska, Německa, Polska, Ukrajiny), tak i ze vzdálených zámořských zemí (USA, Kolumbie, Ekvádor, Uganda, Jihoafrická republika). Doplňující texty s příběhy migrantů zpracovala novinářka Martina Vašíčková.

Výstava vznikla ve spolupráci s Charitou ČR a je spolufinancována z fondů EU obecného programu Solidarita a řízení migračních fondů. Výstava potrvá do 31. prosince a bude přístupná v pracovní dny od 11 do 13 hodin a od 14 do 17.30 hodin. V neděli od 10 do 12 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám