Hlavní obsah

Výstava exotických zvířat na zámku v Holešově láká tisíce návštěvníků

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pět tisíc návštěvníků se přišlo podívat na výstavu živých exotických zvířat, kterou do 13. září nabízí zámek v Holešově.

Foto: Dana Podhajská
Článek

Cílem výletů se stává především pro rodiče s dětmi. Přímo v expozici si zvířata mohou pohladit a pochovat. Není výjimkou, že se lidé vracejí opakovaně.

V Česku nebývalý výstavní projekt představuje jedny z nejzajímavějších a zároveň nejohroženějších živočišných druhů na planetě. Tamaríni a kosmani, pavouci a štíři, hadi škrtiči, chameleoni a leguáni jsou v historických sálech umístěni do voliér a terárií. Africké želvy se ve vymezeném prostoru dokonce pohybují volně.

Pozornost přitahuje také vodní jezírko s nevídanými druhy jeseterů nebo hlodavci jako jsou chipmunkové, různé druhy morčat a zakrslých králíčků. Právě ty si děti hladí nejvíce. Stejně tak jako více než půlmetrové želvy, ke kterým se dostanou přímo do výběhu. Ke každému vystavenému zvířeti si přitom návštěvníci mohou na místě vyptat informace. Personál je připraven poskytnout na požádání také komentovanou prohlídku.

Výstavy zvířat v historických objektech nejsou novinkou, zajímavostí holešovské expozice je však skutečnost, že nabízí přímý kontakt se zvířetem. Pokud se návštěvník rozhodne koupit si jej, má možnost. Všechna zvířátka jsou na prodej a je o ně zájem.

Pro velký úspěch je výstava od 27. července do 13. září otevřena každý den od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin a to i v pondělí, kdy jsou galerie běžně zavřené.

Zámek Holešov nabízí v létě ještě další výstavy. Především je to výstava 250 originálů Zdeňka Buriana Z prvohor na Divoký západ, kterou doprovází soutěžní výstava dětských obrázků Zdeněk Burian očima dětí. Dále je to grafické dílo Oldřicha Kulhánka, obrazy humoristy a hudebníka Ivana Mládka a výstava regionálních umělců Letní iluze.

Reklama

Výběr článků

Načítám