Hlavní obsah

Vysočanka slaví 40. výročí svého založení

Novinky, Karel Novotný
Aktualizováno

Dechová hudba Vysočanka z Brtnice u Jihlavy slaví 40. výročí založení. K tomuto výročí pořádá oslavu ve Společensko kulturním centru v Brtnici a jako host zahraje i Vysočinka z Humpolce.

Foto: Karel Novotný

Vysočanka

Článek

Dechová hudba Vysočanka vznikla v roce 1977 (v typickém nástrojovém obsazení dechové kapely začala hrát o rok později), kapelníkem byl zvolen Jiří Vorlíček. Kapela hrála na různých koncertech, oslavách, slavnostech, hodech, plesech a zábavách. V roce 1988 nahrála svůj první hudební nosič - Vysočanka vyhrává.

Kapela se zúčastnila několika soutěžích a také absolvovala dva autorské koncerty. V roce 2000 vznikl pořad - Vánoce s Vysočankou, se kterým měla kapela velký úspěch, neboť jej situovala do předvánočního období pro zájemce měst a obcí v Kraji Vysočina. Tyto koncerty stále táhnou, což dosvědčuje fakt, že v roce 2017 byl již 18. ročník.

Pak ještě Vysočanka natočila další 3 hudební nosiče a natáčela také na Šlágru i ČT. Nutno ještě doplnit zásadní informaci, od roku 2015 převzal kapelnickou taktovku syn kapelníka - Jiří Vorlíček ml.

Oslava se bude konat v sobotu dne 12. května od 17 do 22 hodin ve Společensko-kulturním centru v Brtnici, aby si mohli přítomní návštěvníci i zatančit. K tomu jim zahrají jak domácí Vysočanka, tak i humpolecká Vysočinka, s kapelníkem Tomášem Vodrážkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám