Hlavní obsah

Vyskakoval si na sociálce, skončil v poutech

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 3. srpna dorazil před koncem úředních hodin na odbor sociální péče v Kralupech muž z kladenského okresu, který nechtěl pochopit, že bez úředně ověřené plné moci nemůže svoji údajnou družku zastupovat, jakož ani požadovat podání informací v její záležitosti.

Foto: Martin Tlustý

Podezřelý čeká v budově Obvodního oddělení PČR v Kralupech na rozhodnutí soudce, zda-li bude na svůj proces čekat ve vazební věznici nebo na svobodě?

Článek

Muž nevzal poučení ohledně ochrany osobních údajů vážně a začal úřednici vulgárně urážet s tím, že jí prý jednu vlepí, a to před svědky. Zkušená úřednice nezaváhala a celý incident ihned oznámila obvodnímu oddělení Policie ČR v Kralupech.

Přivolaná hlídka výtržníka na místě zadržela a odvezla na kralupskou služebnu Policie ČR, kde byl muž po předchozím souhlasu státního zástupce umístěn do policejní cely.

Policisté neurvalcovi sdělili podezření z trestných činů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu podle § 326 a výtržnictví podle § 358 trestního zákoníku, za které lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Podezřelý aktuálně čeká v policejní cele předběžného zadržení na soudní rozhodnutí, zda-li na něj bude uvalena vazba či zda bude na soudní verdikt čekat na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám