Hlavní obsah

Výroční koncert coby vzpomínka na Jaroslava Kleina

Novinky, Vlastimil Roflík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou to dva roky, co náhle zemřel lounský muzikant a showman Jaroslav Klein. Letos by se dožil šedesátky. Jeho dcera Eva, připravuje k tomuto výročí koncert. Uskuteční se 8. června v lounském divadle. O několik podrobností k této akci, ale nejen k ní, jsme požádali přímo hlavní pořadatelku Evu.

Foto: Vlastimil Roflík

Jarda Klein na lounském náměstí.

Článek

Jarda Klein, lounský muzikant a showman... Avšak, jak to tak bývá, v Lounech se o jeho aktivitách moc nevědělo.  Jaký to byl člověk a kde všude vystupoval, co měl profesně za sebou a před sebou?

Taťka byl opravdový bohém se vším všudy. Štěstím pro něj bylo, že v mládí potkal naši maminku, která tomu jeho bohémství dala jakýsi řád a domov. Neustále tvořil, v hlavě měl mraky námětů na texty, písničky, koncerty, učil se scénáře svých rolí, létal asi kilometr nad zemí. Svou muzikantskou kariéru začínal po boku Lucie Bílé v kapele Galapetr. V té době nazpíval několik písní pro televizní pořady Pozor, začínáme! nebo Televizní klub mladých. Z této doby je dokonce i jeho první videoklip "Mihne se Linda křižovatkou".

V roce 1984, ještě za totality, poprvé vycestoval na 8 měsíců koncertovat na zámořskou loď do Ameriky a myslím si, že to ho pak ovlivnilo na několik dalších let. Řekla bych, že nejhezčím obdobím bylo pak koncertování s jeho vlastní kapelou "Funny Orchestra", se kterou procestoval téměř celý svět.

Po návratu do Čech v roce 2009 začala jeho muzikálová etapa. Ztvárnil roli otce v muzikálu Děti ráje, krále Miroslava a krále Honzy v Kapce medu pro Verunku, ale i roli Anáše v nastudování Jesus Christ Superstar HDK. Celá tato zkušenost ho dovedla k myšlence udělat svůj vlastní muzikál. A tak vznikla ve spolupráci s T. Beranem, F. Pytlounem a J. Tenkrátem původní hudební komedie Svatba (Ne)bude! 

Vy jste typický příklad jablka, které se nezakutálelo daleko od stromu...

Řekla bych, že všechna rodinná jablíčka spadla přímo ke kořenům. Umění se věnujeme všichni, dokonce i vnoučata. A i náš neslyšící bráška se věnuje fotografii... Již 9 let působím jako sólistka kapely BOOM!Band, která doprovází všechny české pěvecké hvězdy.

Momentálně mě můžete vidět v divadle Hybernia v muzikálu Kapka medu pro Verunku, anebo Sněhová královna. Také v pořadu Máme rádi Česko, který právě běží na TV PRIMA. Dotáčím také svou druhou desku s českými skladbami a právě jsme s Martinem Trnavským pokřtili náš nový videoklip Klíč pro štěstí. Pracuji také velmi intenzivně na svém projektu Naše hudba našim dětem, který si klade za cíl navrátit kvalitní českou hudbu do českých škol. 

V jakém duchu se představení ponese? 

Koncert se bude jmenovat "Malý koncert velkého Kleina" u příležitosti nedožitých 60. narozenin lounského zpěváka a muzikanta. Zavzpomínat na něj přijedou jeho kolegové a kamarádi z muzikálů, koncertních turné. Těšit se můžete na Richarda Tesaříka, Jiřího Zonygu, Martinu Pártlovou, Bořka Slezáčka, Petra Poláčka, Míšu Sejnovou, Zdeňka Bartáka, Miroslava Hraběte, Míru Surku, Boryše Seckého, Petera Strenáčika, Frantu Pytlouna,Markétu Zehrerovou, Báru Rajnišovou, Ríšu Mašatu a mnoho dalších... Celý večer bude doprovázet úžasná kapela Charlie Band.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám