Hlavní obsah

Výrobu ochraných štítů zajišťují i modeláři

Novinky, Ivana Karlíčková

Do výroby ochranných štítů a jejich kompletací se zapojili studenti a absolventi Střední průmyslové školy elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce. A dále také členové Modelářského centra z. s. Česká Skalice, skauti Jaroměř, členové Církve bratrské a jejich přátelé a kamarádi.

Foto: Ivana Karlíčková

výroba štítů v Modelářském centru z.s. v České Skalici

Článek

Zatím společně vyrobili a rozvezli více než 600 štítů, z toho 100 štítů do domovů seniorů, další štíty obvodním lékařům a zubařům, městským strážníkům, pečovatelským službám a dalším dobrovolníkům.

Štíty je možné objednat na e-mailu: jvintera@spselitdobruska.cz, model.centrumcs@gmail.com (do předmětu pište „Ochranné štíty“).

Štíty jsou zdarma, financování materiálu na výrobu zastřešily sbory Církve bratrské v Bystrém a Dobrušce.

Pokud by zájemci chtěli přece jen přispět na výrobu a rozvoz, je to možné formou daru na účet sboru 1243370369/0800 (do zprávy pro příjemce napište „Ochranné štíty“). Náklady na materiál odlehčené varianty štítu s tenkou fólií jsou zhruba 40 Kč, na bytelnější s tvrdým plexisklem zhruba 80 Kč.

„Naši práci nepočítáme, za tu nám poděkujte tím, že budete vy, i vaši blízcí zdraví a schopní nám ostatním pomáhat, jak jste to činili dosud,“ řekl za všechny dobrovolníky vyrábějící ochranné štíty Oldřich Karlíček z Modelářského centra z. s. Česká Skalice.

Video z výroby štítů.

Reklama

Výběr článků

Načítám