Hlavní obsah

Vynášení Morany aneb Vítání jara v Karlínském Spektru

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 24. března proběhne od 9 do 17 hodin v Karlínském Spektru DDM hl. m. Prahy na Karlínském náměstí akce Vynášení Morany aneb Vítání jara.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Jak se dříve vítalo jaro? Co všechno je třeba udělat, aby opravdu dorazilo? I to na vás čeká v sobotu 24. března na Karlínském náměstí.

Akce začne v 9 hodin, kdy si vyrobíme Moranu neboli Smrtku (Morana symbolizuje konec zimy a její utopení znamení rozloučení se se zimou a přivítání jara.), vyzdobíme náměstí nebo si zahrajeme kuličky. Těšit se můžete na různé soutěže a hry, ale třeba také na skákací hrad či kvíz pro starší děti a rodiče.

Akce probíhá ve spolupráci s Karlínskými farmářskými trhy, které tento den zahajují sezónu, takže o zdravou stravu nebude na místě nouze.

Ve 12 hodin pak vyrazí průvod z Karlínského náměstí k Vltavě, kde bude Morana upálena, utopena a ukamenována.

Odpoledne, od 14 hodin, proběhnou v prostorách interiéru Karlínského Spektra tradiční Velikonoční dílny. Návštěvníci si budou moci uplést pomlázku, vyzdobit kraslici či vyrobit několik roztomilých dekorací s velikonoční tematikou.

Na odpolední Velikonoční dílny je dobré si dopředu zakoupit vstupenky. Rezervace na 222 333 888 / rezervace@ddmpraha.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám