Hlavní obsah

Výměna řidičských průkazů vázne i ve Vsetíně, úřad opozdilcům vychází vstříc

Novinky, Petra Černobilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen pár posledních týdnů mají šoféři na výměnu svých starých řidičských průkazů. Dobře si to uvědomují jak úředníci vsetínského městského úřadu, tak i opozdilci. Ti musí mnohdy čekat v dlouhých frontách. Úřad proto vychází řidičům vstříc a prodlužuje úřední hodiny.

Článek

Odbor dopravně správních agend městského úřadu nabízí lidem, kteří nechali výměnu na poslední chvíli, po telefonické domluvě prodloužení úředních hodin během tří po sobě následujících čtvrtků, a to 2., 9. a 16. prosince vždy do 17 hodin.

Vsetín ale vychází vstříc řidičům i jinak. Mohou si totiž pro vyhotovené řidičáky chodit na pasové oddělení. Toto opatření se osvědčilo, oddělení řidičských průkazů díky tomu může denně přijmout více žádostí.

Že budou mít vsetínští úředníci ještě do konce roku plno práce, o tom svědčí fakt, že zbývá vyměnit ještě asi čtyři tisíce průkazů. V úřední hodiny přitom přijímají až 240 žádostí o výměnu a vydají zhruba 120 nových.

Šoféři také musí počítat s tím, že výroba nového průkazu není rozhodně na počkání. Trvá buď 20 kalendářních dnů a je zadarmo, nebo 5 pracovních dnů, ale stojí 500 korun. Může proto nastat situace, že někteří opozdilci budou mít už na Nový rok neplatný řidičák. V tom případě nesmí usednout za volant. Za řízení s neplatným průkazem by jim hrozila pokuta až 2500 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám