Hlavní obsah

Vyhrožoval, že zabije jiného muže, a když se objeví policie, tak sebe

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační důstojník přijal ve středu kolem sedmnácté hodiny na lince 158 oznámení muže, který chtěl v Dětmarovicích na Karvinsku spáchat sebevraždu. Na místo byla ihned vyslána hlídka obvodního oddělení. Volající muž však nebyl k nalezení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté mezitím kontaktovali známé a pokoušeli se o lokalizaci telefonu volajícího. Byli povoláni také další policisté, kteří kontrolovali autobusové zastávky, benzínovou čerpací stanici, restaurace i jejich okolí. Projížděli ulicemi obce a pátrali po muži, který vyhrožoval sebevraždou. 

Muž volal na linku 158 kolem půl osmé večer znovu a důstojníkovi sdělil, že jde zabít jiného muže, který mu měl údajně odcizit jeho počítač, a pokud uvidí policistu, tak se bodne nožem do srdce.

"Policisté muže našli poblíž jednoho rodinného domu a okamžitě se snažili navázat kontakt. Muž si přiložil nůž k hrudi a gestikuloval, aby odjeli. Na místo byla povolána policejní vyjednavačka a policisté Zásahové jednotky Moravskoslezského kraje Ostrava. Muž byl v silně podnapilém stavu a neustále opakoval, že se zabije. Vydal se pěšky na cestu, směr Dolní Lutyně. Po celou dobu držel nůž na hrudi a vyhrožoval sebevraždou. Vyjednavačka se celou cestu maximálně snažila muže přesvědčit, aby nůž upustil," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Vyjednávání však nepomohlo, policisté zásahové jednotky tak ve vhodnou chvíli muže zpacifikovali. Při zákroku nedošlo ke zranění osoby. Muž byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, jeho naměřená hodnota alkoholu v dechu byla 1,9 promile. Po vystřízlivění mu bude zajištěna psychiatrická lékařská prohlídka.

Reklama

Výběr článků

Načítám