Hlavní obsah

Vydražte nevšední dárek, zachráníte studánky

Novinky, Magda Klusáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do 15. prosince si můžete v předvánoční benefiční internetové aukci vydražit nevšední vánoční dárky pro sebe nebo své blízké. Účastí v této aukci navíc uděláte dobrý skutek - přispějete na záchranu a obnovu studánek, které jsou důležité pro živou přírodu i krásu naší krajiny.

Foto: Magda Klusáková

Tree House na Babím lomu, vyvolávací cena 1800 Kč.

Článek

Vybírat můžete nejen z uměleckých děl a originálních autorských šperků, ale i z nevšedních zážitků jako je například pobyt v Tree House nedaleko Brna. Aukci tradičně pořádá brněnská Nadace Veronica, která je největší moravskou nadací zaměřenou na ochranu přírody, krajiny a životního prostředí. 

Tato benefiční aukce pro přírodu je již dvanáctá v řadě. Peníze z minulých aukcí přispěly mj. k záchraně vzácného stoletého jedlobukového lesa před vykácením, nebo k záchraně naší nejvíce ohrožené sovy sýčka obecného.

Výtěžek z letošního ročníku je určen na obnovu a záchranu studánek na území moravských krajů a kraje Vysočina.    

Studánky jsou nedílnou součástí historie a paměti krajiny a tvoří v ní významný prvek. Již odpradávna naši předkové využívali studánky jako zdroj vody. Věděli, že v krajině bez vody není život. Proto prameny čistili, upravovali jako studánky, mnohé z nich považovali za posvátné. Moderní technologie většinou oddělila člověka od nutnosti studánky využívat, ale dodnes mnoho z nich poslouží nejen člověku, ale i živé přírodě a kráse krajiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám