Hlavní obsah

Vydejte se s Vodomilem za krásami Bystřicka

Novinky, Alena Dolníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědomostní a poznávací soutěž S Vodomilem Zubří zemí začne v úterý 1. května. Bude se jednat již o 12. ročník a potrvá až do konce října. Letošní ročník nese podtitul Sportovci Bystřicka.

Foto: Region Bystřicko

Vodomil - maskot putování

Článek

Podmínky soutěže jsou stejné jako v loňském roce. Účastníci navštíví deset míst a s nimi spojená turistická zařízení. Na každém místě odpoví na otázku, která je tematicky spjatá s daným místem. Zároveň v turistických zařízeních získají razítko, jako potvrzení toho, že místo navštívili. Stejně jako v loňském ročníku, i letos lze tři razítka nahradit selfie fotografiemi, které ale jasně zachytí i dané místo.

Letošní téma se zaměří na sportovce Bystřicka. Cesta začne v Bystřici nad Pernštejnem v Centru Eden a připomene bystřického tenistu Zdeňka Koláře. Další zastávkou bude Vojtěchov a zde vzpomínka na lyžaře Vincence Wernera, který zde lyžoval již v 19. století.

Putování účastníky zavede do Bystrého, kde získají razítko a do Nyklovic za cyklistkou Martou Hegerovou-Tulisovou. Dalšími zastávkami bude Vír, Rovečné nebo Štěpánov. Zastávka na Bratrušíně je spojena s Martinem a Petrem Koukalovými a Dolní Rožínka s pozapomenutým tenistou Ferencem Maršálkem. Putování se uzavře opět v Bystřici nad Pernštejnem, tentokrát v TIC Bystřice.

Účastníci budou soutěžit o deset cen. Za devět správně vyplněných rubrik získají VIP vstupenku do Šiklova mlýna na sezónu 2019 a volnou vstupenku do Centra Eden. Soutěžit se dále bude o jízdní kolo, dárkové poukazy na Šiklův mlýn a do Draxmooru nebo vstupenky na divadelní představení v Bystřici nad Pernštejnem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám