Hlavní obsah

Vydejte se na procházku starým Prosekem

Novinky, Petr Brdičko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. září se v 10 hodin u kostela svatého Václava na Proseku budou scházet účastníci a zájemci o společnou procházku starým Prosekem, která bude doplněna o výklad architektky Evy Červinkové.

Foto: Petr Brdičko

Informační leták k akci

Článek

Červinková patří k iniciativě ProProsek a bude vyprávět o kulturní historii této pražské městské části. Lokalita starého Proseka a místního kostela svatého Václava byla letos poprvé zařazena do Dnů evropského dědictví, které návštěvníkům v září otevírají ty nejzajímavější památky.

Procházka začne prohlídkou románského interiéru místního kostela a pokračovat bude v přilehlé Sokolovně.

Červinková nemine ani bývalý divadelní a taneční sál hospody U Brabců, zastaví se u budov bývalé obecní školy, z nichž jedna stále funguje jako základní umělecká škola.

Účastníci se také dozví něco více o tom, jak lidé dříve na Proseku žili nebo čím se bavili. Procházka bude zakončena u Proseckých skal.

Vítání jsou nejen pamětníci, ale také obyvatelé, kteří mají zájem o historii a také o rozvoj komunitního života této lokality. Veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách iniciativy ProProsek, www.proprosek.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám