Hlavní obsah

Vydatné sněžení v Olomouckém kraji kácelo stromy, trhalo vedení a posílalo auta do příkopů

Novinky, Leona Roháčková

Přes tři desítky událostí spojených s vydatným sněžením likvidovali v pondělí hasiči v Olomouckém kraji. Od dopoledních hodin vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči převážně na Prostějovsku a Olomoucku.

Foto: HZS OLK
Článek

"Od sedmnácté hodiny vyjely jednotky hasičů k šesti nehodám v celém kraji. Nesložitější dopravní situace byla na R46 u Nedvězí, kde pod kopcem u benzínové čerpací stanice blokovaly komunikaci uvízlé kamiony. Ty postupně vyprostil speciál ze stanice v Prostějově," uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. 

Od devatenácté hodiny se zásahy odvíjely spíše v technickém rázu. Během posledních hodin zasahovali hasiči u zhruba druhé desítky událostí spojených s padajícími stromy, sloupy a dráty elektrického vedení. "Profesionální hasiči stanic Prostějov a Konice za pomoci hasičů z řad dobrovolných jednotek, postupně přejížděli k jednotlivým událostem. Na komunikacích například z Prostějova na Čelechovice, Čechy pod Kosířem a další místa, ležely spadené stromy, stejně jako například u Stražiska," dodal mluvčí.

V Olomouci odstraňovali hasiči ve třech případech stromy, které spadly na osobní vozidla. Stromy padaly i v Šumperku a Hanušovicích.  

V současné době hasiči pokračují v odstraňování spadených větví či stromů na komunikacích. Od ranních hodin převážně na území olomouckého a prostějovského okresu přibyly i dopravní nehody. "Naštěstí oproti noční tragické nehodě u Velké Bystřice se nejedná z pohledu zranění o vážné komplikace, dodal mluvčí s tím, že většinou jde o lehké kolize vozidel a zapadlé osobní a nákladní automobily.

Reklama

Výběr článků

Načítám