Hlavní obsah

Všichni Svatí pokřtili svou novou desku a vyrazili na turné s kapelou No Name

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Všichni Svatí, projekt zkušených muzikantů a objev české hudební scény z posledních let, vydala ve středu 9. března v pražském Buddha baru novou desku s názvem Všichni Svatí.

Foto: Archiv kapely Všichni svatí

Všichni svatí

Článek

Producentem desky se stala zajímavá hudební osobnost, kterou není nikdo menší než Gerry Leonard, kapelník a kytarista Davida Bowieho nebo také Suzanne Vega. Společně s Karlem Holasem ze skupiny Čechomor byli hlavními hosty večera a také kmotry nové desky. Na turné se skupinou No Name se vydali Všichni svatí již v sobotu 12. března, zakončí je v listopadu velkým koncertem v Praze.

Gerryho Leonarda s kapelou seznámil Karel Holas ze skupiny Čechomor, který na druhé desce Všech svatých také spolupracoval. Gerry Leonard, producent nového alba, má dlouholeté zkušenosti na světové hudební scéně.

„Je vždy zábava pracovat s touto kapelou, protože je zde skvělá energie a smysl pro přátelství v hudbě i mimo ní. Vyrostl jsem hraním v kapelách a vždy měl rád způsob, jakým je muzika tvořena a předváděna skupinou. Všichni kluci jsou skvělí a velice talentovaní,” řekl Gerry v rozhovoru během své návštěvy v Praze.

Finálních úprav se neujal nikdo jiný, než světová legenda masterinngu a několikanásobný držitel cen Grammy, Bob Ludwig. Tento americký zvukový inženýr spolupracoval s více než třináctisty muzikanty, mezi které patří Jimi Hendrix, Mark Knopfler, Frank Zappa či skupina Metallica.

„Jsem nadšený a nesmírně rád, že se nám poštěstilo spolupracovat s těmito hvězdami svého oboru. Práce na novém albu probíhala ve velice přátelském duchu. Profesionální přístup všech zúčastněných nám pomohl vytvořit mimořádnou desku,” uvedl po natáčení zpěvák Všech svatých, Honza Dvořák.

Do českých rádií byl nasazen první singl Jednou to skončí, ke kterému kapela natočila videoklip.

Turné 2016

15. 4. 2016 Hradec Králové

16. 4. 2016 Trutnov

20. 4. 2016 Bratislava

24. 4. 2016 Košice

28. 4. 2016 Ostrava

29. 4. 2016 Ostrava

1. 11. 2016 Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám