Hlavní obsah

Všichni maturanti hodonínské průmyslovky uspěli v didaktických testech

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na jiných školách v ČR nezvládl didaktický test maturitní zkoušky z matematiky průměrně každý pátý student, na SŠPU v Hodoníně uspěli úplně všichni. A nejen to. Stoprocentní úspěšnost mají letošní maturanti také v testech z češtiny i angličtiny.

Foto: Jana Slováková

Maturanti hodonínské průmyslovky uspěli všichni u státní maturity

Článek

Na hodonínské průmyslovce zavládla opět maximální spokojenost. Letošní maturanti se nezalekli velmi vysoké laťky, kterou jim nastavili jejich předchůdci, a navázali tak na úspěchy z minulých let, kdy byla úspěšnost u státních maturit krásných 98 %.

"Nejtěžší byla čeština, slohová práce se dala zvládnout, ale didaktický test byl hodně jiný než v předchozích letech, a ty jsem zvládal všechny na více než 88%. Po tom letošním budu rád, když jej vůbec udělám," řekl jeden ze studentů čtvrtého ročníku oboru Stavebnictví těsně po didaktickém testu z češtiny.

Přestože po letošním didaktickém testu z českého jazyka byly reakce studentů přinejmenším rozpačité, tak všichni maturanti hodonínské střední školy zvládli úspěšně i ten. Obzvláště náročná je čeština vždy pro slovenské studenty, kterých má hodonínská umělecká průmyslovka v každém ročníku poměrně dost.

"Matematika byla lehká, zdála se mi jednodušší než maturitní generálka, kterou jsme si ve škole zkoušeli," tvrdí student hodonínské školy, který zvládl didaktický test z matematiky na výbornou.

Jak didaktické testy z matematiky, cizího jazyka, tak i češtiny zvládli na hodonínské průmyslovce všichni studenti. Úspěšnost tedy zvedli na plných 100%.

Jak se s takto nastavenou laťkou poperou jejich nástupci, bude už na nich. Každopádně je na maturitních výsledcích znát dobrá práce na SŠPU v Hodoníně, jak kantorů, tak zodpovědnost všech maturantů, se kterou k přípravám přistoupili.

Ještě ovšem není vyhráno, studenty čekají ústní zkoušky, těsně před nimiž se dozví od Cermatu i výsledky slohové práce z cizího jazyka. Maturity tak na hodonínské průmyslovce letos končí posledním týdnem v květnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám