Hlavní obsah

Vsetínská kultura ani o prázdninách nezahálí

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Vsetín společně s Domem kultury Vsetín mohou spokojeně vydechnout po úspěšném skončení velkého Mezinárodního folklorního festivalu Vsetínský krpec, nicméně žádný odpočinek pro pracovníky Domu kultury nenastává. Naopak se rozjíždí Vsetínské kulturní léto a vrcholí přípravy na Valašské záření.

Foto: Petr Bazel

JazzHec & vocal - první hudební host letošního Vsetínského kulturního léta

Článek

VSETÍNSKÉ KULTURNÍ LÉTO celkem představí čtyři kapely různých žánrů z regionu. Všechny koncerty se uskuteční ve dvou týdenních odstupech v pátek na Dolním náměstí od 19.00 hodin a po hudební produkci bude od 21.30 hodin následovat promítání letního kina.

První letošní podvečerní koncert v rámci VSETÍNSKÉHO KULTURNÍHO LÉTA se uskuteční v pátek 15. července od 19.00 hodin na Dolním náměstí. Hrát bude vsetínsko-meziříčská jazzová kapela JazzHec & vocal se zpěvačkou Ivanou Kandráčovou.

Hudební nadílka však bude pro Vsetíňany připravena každý prázdninový pátek. Týden bez koncertu Vsetínského kulturního léta na Dolním náměstí se bude střídat s novinkou letošního léta, tzv. KONCERTY POD SMRKY u malé terasy DK. Prvním hostem této nové venkovní scény bude v pátek 22. července od 19.00 hodin Peter Janků a jeho autorský slovenský folk.

„Je zřejmou skutečností, že se v létě koná spousta velkých a věhlasných letních festivalů oblíbených žánrů či umělců, na které se veřejnost těší, plánuje je jako svoji dovolenou a za kterými cíleně odjíždí z měst. A ta část obyvatel, která neodjela na výlet či dovolenou, tráví horké měsíce často u vody, na koupalištích. Tomu všemu jsme intenzitu programu během prázdnin přizpůsobili. Rozhodně to ale neznamená, že město Vsetín kulturně utichne. Každý týden v pátek se uskuteční koncert pod širým nebem, ať už na Dolním náměstí, nebo nově v blízkosti Domu kultury „Pod Smrky“. Koncerty na Dolním náměstí v rámci Vsetínského kulturního léta pak vždy završí promítání letního kina. Žánrové zaměření je různorodé, takže věříme, že kdo se bude chtít kulturně vyžít, z naší nabídky si vybere,“ informovala jednatelka DK Petra Dvořáková.

Koncerty Vsetínského kulturního léta se uskuteční jen v případě příznivého počasí, koncerty Pod Smrky budou přesunuty do Restaurace DK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám