Hlavní obsah

Vrbenští skřítci pustí malé oslavence na sobotní dětský den jen za otisk palce

Novinky, Lenka Gulašiová

V sobotu 2. června vypuknou ve 13 hodin ve Ski Areně ve Vrbně pod Pradědem oslavy Dne dětí organizované Spolkem Přátelé Vrbenska. Pro děti jsou připraveny rozmanité atrakce, dospělí se mohou v restauraci Andělka zahledět na snímky z Výstavy na ulici uspořádané ke stému výročí vzniku republiky.

Foto: Lenka Gulašiová
Článek

Aby si děti mohly užít všeho, co pro ně Spolek Přátel Vrbenska spolu s dalšími organizátory připravil, budou namísto vstupného muset na ceduli vrbenských skřítků otisknout svůj palec namočený do razítkovací barvy.

A pak už se budou moci zdarma projet na bobové dráze nebo se pustit do hledání čokoládového pokladu horských skřítků ukrytého kdesi na kopci. A až nastane ten správný čas, budou utrhnou si nějakou tu sladkost z bonbónového domu obaleného stovkami bonbónů. Ale to pořád není vše…

„Děti starší pěti let si zazávodí s autíčky na čtyřmetrové elektrické autodráze se čtyřmi tratěmi, pro ty nejmenší bude připraven skákací hrad, dorazí klauni z Balónkova, vystoupí vrbenská taneční škola Ria, zkusíme udělat největší bublinu na světě,“ vyjmenovává Karel Michalus, předseda Spolku Přátelé Vrbenska, a dodává, že se děti kromě jiného budou moci vyfotit s třímetrovým Golemovým synem, vyzkoušet si malování na obličej, prohlédnout si závodní truck firmy Krahulec International Logistic i hasičskou cisternu.

„Připraven máme i denní ohňostroj se stovkami konfet,“ neustává ve výčtu zajímavostí a poznamenává, že malí oslavenci budou odměněni i za to, že se budou podílet na úklidu pozůstatků ohňostroje. „Čím dříve uklidí, tím větší bude odměna,“ motivuje předseda Spolku Přátel Vrbenska a dodává, že na závěr bude vypuštěn obří balón s motýlími pozdravy dětí.

„Vítány jsou nejen ty naše, z Vrbna pod Pradědem, ale všechny, které se s rodiči vypraví na víkend do Jeseníků,“ zve s tím, že dětem bude přizpůsoben i jídelníček v restauraci Andělka, která bude nedílnou součástí oslav. Připraveny tu budou například šulanky s mákem přelité povidlovým žahourem nebo palačinky s lesním ovocem a šlehačkou. A nejen to.

Restaurace Andělka je jedním z vrbenských míst, kde mohou zájemci spatřit některé z 1 400 snímků shromážděných v rámci Výstavy na ulici. „V Andělce jsou k dispozici snímky ze sportovního života ve Vrbně pod Pradědem, v penzionu U Hradilů připomínáme historii slezské kuchyně a v kavárně U Nás jsou zaznamenány změny života na Vrbensku. Tady všude mohou hosté požádat o předložení alb, v nichž už mnozí návštěvníci objevili své předky, nebo známé,“ přibližuje Karel Michalus akci trvající až do 1. září.

Spolek Přátel Vrbenska se už nyní připravuje na svou každoroční největší akci konanou od roku 2006. Lesní slavnost lapků z Drakova, která se letos uskuteční ve dnech 21. a 22. července, patří k nejrozsáhlejším projektům na Jesenicku.

Reklama

Výběr článků

Načítám