Hlavní obsah
Členové Spolku Přátelé Vrbenska se spřáteleným polským týmem. Foto: Archiv Spolku Přátelé Vrbenska

Vrbeňáci vyhráli polskou kulinářskou soutěž se segedínským gulášem

Členové Spolku Přátelé Vrbenska vyhráli v neděli 2. září kulinářskou soutěž, která se uskutečnila v rámci Vojvodských dožínkových slavností v polském Paczkowě. Vítězným pokrmem, jímž uspěli v silné konkurenci místních týmů, byl guláš s kysaným zelím.

Členové Spolku Přátelé Vrbenska se spřáteleným polským týmem. Foto: Archiv Spolku Přátelé Vrbenska
Vrbeňáci vyhráli polskou kulinářskou soutěž se segedínským gulášem

„Základní surovinou, kterou jsme museli při vaření použít, bylo kysané zelí. Naše volba byla jasná! Segedín,“ usmívá se předseda Spolku Přátelé Vrbenska Karel Michalus, jenž pokrm připravil společně s Jarmilou Pazderovou a Zdenou Chovančákovou, členkami spolku.

„Úspěch byl obrovský. Poláci stáli na náš segedínský guláš v předlouhé frontě, takže jsme uvařených třicet litrů prodali během hodiny. Ještě dlouho pak chodili a ptali se na recept.“

Spolek Přátelé Vrbenska se této akce zaměřené na příhraniční spolupráci zúčastnil společně se zástupci MAS Hrubý Jeseník a dalších subjektů.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků