Hlavní obsah

Vranovičtí Tři králové překonali svůj sbírkový rekord

Novinky, Michal Rapco

Skupinky Tří králů prošly Vranovicemi v sobotu 4. ledna. Celkem se do sbírky, kterou pořádá Charita ČR, zapojilo 40 dobrovolníků, kteří utvořili deset kolednických skupinek.

Foto: Jaroslav Korčák
Článek

Že Vranovičtí chtějí pomáhat a pomáhají, bylo poznat hned po rozpečetění pokladniček a počítání výtěžku sbírky. Letos se podařilo vybrat celkem 47 217 Kč, což je oproti loňsku nárůst o přibližně 1600 korun a podařilo se tak překonat dosavadní rekord z roku 2010 o čtyři stovky.

Nejčastěji se v pokladničkách objevily dvacetikoruny (179 kusů), následované stokorunami a padesátikorunami (shodně po 158 kusech). Nejvyšší přispěnou bankovkou se tradičně stala tisícikoruna.

Novinkou letošní sbírky bylo umístění jedné z pokladniček na obecním úřadě. Často se stává, že někdo, kdo přispět chce, není zastižen doma, nebo koledníci nepočkají dostatečně dlouho. Právě pro tyto případy bylo umožněno přispět ještě v pondělí po skončení sbírky na tomto místě.

Příspěvky ze sbírky budou využity na podporu Charitní pečovatelské a ošetřovatelské služby, kterou provozuje Oblastní charita Břeclav, Domov s. Agáty pro matky s dětmi nebo také pro humanitární pomoc při nenadálých událostech u nás i v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám