Hlavní obsah

Vranovická chasa chystá druhý ročník své zábavy

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňském úspěchu své premiérové zábavy chystá Vranovická chasa druhý ročník této akce. A co návštěvníky v pátek 1. června čeká?

Foto: Michal Rapco
Článek

Tak jako vloni se i letos koná 2. zábava Vranovické chasy první pátek v měsíci červnu, tentokrát tedy 1. června, a to na tradičním místě - za halou místní TJ Sokol v Sokolské ulici.

K tanci opět zahraje již osvědčená kapela Junior Band z Pohořelic, která účinkovala také na prvním ročníku této akce. Druhou kapelou je pro letošek Fantastic Band z Moravského Krumlova.

Čím se vlastně tato zábava Chasy z Vranovic liší od ostatních v okolí? "Pro naši zábavu je specifické jednak datum konání, tedy pátek, když ostatní akce tohoto typu v okolí bývají většinou v sobotu, a také repertoár našich kapel. Nejde jen o polku a valčík, ale návštěvníci si mohou zatančit i na rytmy, které mnozí slyšeli naposledy v tanečních, tedy například na tango, waltz nebo blues," uvedl Jiří Plíšek, místopředseda občanského sdružení Vranovická chasa.

Pro návštěvníky je kromě kapel k tanci také nachystáno tekuté občerstvení na baru, jakož i různé druhy pochutin. Pro hladové bude přichystána udírna s uzenou cigárou. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do prostor haly TJ Sokol. Vstupné je 90 korun.

Vranovická chasa o. s. je uskupení mladých lidí, které vzniklo v březnu 2011. Za svůj cíl si vzalo udržování místních zvyků a pořádání kulturních akcí. Pravidelnými akcemi se stalo vystoupení na obecním plese ve Vranovicích, nácvik malých stárků a stárek na Májovou zábavu a také spolupořadatelství hodů s místními fotbalisty. Páteční zábava je ale jedinou akcí, kterou má Vranovická chasa o. s. výlučně pod vlastní taktovkou. Více informací na vranovickachasa.webnode.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám