Hlavní obsah

Vox Gyrecu zazpívá pro onkologické pacienty

Novinky, Jiří Smutný

Ve středu 25. ledna v 15.30 hodin vystoupí v Galerii Žlutý kopec (2. patro Švejdova pavilonu) Masarykova onkologického ústavu v Brně smíšený pěvecký sbor studentů z Gymnázia Brno - Řečkovice.

Foto: Jiří Smutný

Posluchači koncertů v MOÚ

Článek

Sbor pracuje při gymnáziu od roku 1995. Členy jsou studenti nižšího i vyššího stupně. Několikrát se zúčastnil vánoční přehlídky Mosty mezi městy na náměstí Svobody v Brně, každoročně pořádá vánoční koncert v kostele sv. Vavřince v Řečkovicích nebo v sále Milosrdných bratří.

Tradičně zahajuje svým zpěvem školní majáles a vystupuje i při předávání maturitních vysvědčení. Pořádá i večerní koncerty pro rodiče a letos poprvé připravuje i Jarní koncert. Od roku 2013 sbor nese název Vox Gyrecu a v současné době má 35 členů. Pracuje pod vedením Jany Švédové.

Repertoár sboru je velmi široký. Od spirituálů přes písně skupiny Beatles a hity z muzikálů až po skladby barokního autora Adama Michny z Otradovic. Sbor na klavír doprovází Petr Hala v Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity a na další nástroje hrají studenti gymnázia.

Reklama

Výběr článků

Načítám