Hlavní obsah

Voříšci soutěžili v Jablonci nad Nisou

Novinky, Milan Krčmárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž Jablonecký Voříšek se letos konala v sobotu 2. října v Jablonci nad Nisou v Tyršově parku.

Foto: Jana Kolovratníková

Tak to byla naše porota

Článek

Do podzimního parku dorazilo 30 soutěžících (a nemálo přihlížejících). Všichni byli skvělí a jak páníčkové i pejskové si společné odpoledne užívali. Předvedli se psi všech velikostí (od kapesního špice až po křížence leonbergra), věku (nejmladšímu účastníkovi byly 4 a půl měsíce, nejstaršímu 14 let), kříženci, voříšci i čistokrevní hafani.

Tradičně se všichni představili porotě a předvedli naučené kousky: bezvadnou poslušnost, kotrmelce, podávání tlapek, mrtvolku, chůzi pozpátku a ještě mnoho dalších. Jiní vsadili na ten úplně nejjednoduší, ale naprosto okouzlující kousek - mazlení psího kámoše a jeho milovaného pána. Někteří majitelé dokázali, že osvojit si pejska z útulku a navíc staršího, není žádnou překážkou snaze naučit ho bezvadným kouskům a poslušnosti.

Každý soutěžící si za své vystoupení odnesl malou pozornost a potom už měla porota plné ruce práce vybrat výherce. Nebylo to vůbec jednoduché, ale nakonec nikdo nepřišel zkrátka a každý soutěžící dostal cenu.

Děkujeme porotě, do které letos usedli: JUDr. Klára Slámová, Klára Kolomazníková (zpěvačka, členka skupiny Holki), Zuzana Semelová (inspektorka LOZ ČR a členka ÚKOZ), MVDr. Jaromír Baudyš (veterinární dozor), Martina Predigerová (psí salon Art), Stanislava Masná (chovatelské potřeby Zvěrokruh), Petr Janďura (místopředseda Ligy na ochranu zvířat Jablonec n.N.) a Lenka Střihavková (šéfredakorka Jabloneckého Deníku).

Reklama

Výběr článků

Načítám