Hlavní obsah

Volnočasové organizace představily svou činnost

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Pod záštitou pražských domů dětí a mládeže proběhl ve čtvrtek 7. září v pořadí již čtrnáctý ročník oblíbené akce Zastávka volný čas.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Tato netradiční prezentace činnosti volnočasových organizací se letos uskutečnila jako ostatně již mnoho let předtím na několika místech našeho hlavního města.

V příjemném prostředí Karlínského náměstí prezentovalo svoji činnost Karlínské Spektrum DDM hl. m. Prahy. Děti si zde vyzkoušely širokou škálu volnočasových aktivit, na které se mohly přímo na místě přihlásit, poznaly lektory jednotlivých kroužků a získaly podrobné informace o všem, co chtěly vědět.

Doprovodný program proběhl rovněž na pódiu, kde se vystřídaly taneční vystoupení Street dance a Disco dance, svá kouzla předvedl kouzelník Honza a nechyběla ani pohádka, tentokrát o Smolíčkovi. Pro vybití energie sloužil skákací hrad, mobilní lezecká stěna a skákací boty. Soutěžící děti si dokonce odnesly domů malý dárek.

Tradičním místem Zastávky volný čas je Vypich, kde na louce před Oborou Hvězda prezentovaly svoji činnost DDM Praha 6, ale také Stanice techniků DDM hl. m. Prahy. Kromě prezentace jednotlivých kroužků se děti mohly těšit na výtvarnou dílnu s malováním na obličej a výrobou záložek, orientační běh, hudební stánek, trampolínu, stolní tenis, skákací boty či ukázku 3D tiskárny. Pro děti se zájmem o sport byla na akci připravena Florbal aréna.

Součástí programu byly ukázky činnosti policie a hasičů. Celní úřad pro hlavní město Prahu představil činnost celní správy při ochraně území České republiky proti nebezpečnému zboží, jako jsou např. drogy, zbraně, výbušniny, zajímavá byla ukázka výcviku služebních psů.

Z dalších míst, kde se Zastávka volný čas uskutečnila, jmenujme např. náměstí Míru, kde představily svoje aktivity domy dětí a mládeže Prahy 2, 3 a 4.

Reklama

Výběr článků

Načítám