Hlavní obsah

Volit se začalo i v Nemocnici Na Bulovce

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek ve 14 hodin přivezla volební komise do Nemocnice Na Bulovce v Praze dvě volební urny, aby zde mohlo zvolit prezidenta celkem 122 pacientů, kteří o to projevili zájem.

Foto: Martin Šalek

V Nemocnici Na Bulovce projevilo zájem o prezidentské volby celkem 122 hospitalizovaných pacientů.

Článek

Volební komise, složená z pěti vrchních sester, začala obcházet jednotlivé kliniky a oddělení, aby mohli hospitalizovaní pacienti dát hlas svým kandidátům. První hlasy začali vhazovat do urny na Ortopedické klinice.

Průběh voleb mezi pacienty je zatím naprosto bez problémů, nepočítáme-li, že krátce po otevření volebních místností v celé republice v kanceláři vrchní sestry urologického oddělení v okně uvízl mladý netopýr, který se zřejmě v důsledku nedávných vyšších teplot probudil ze spánku a opustil své zimoviště.

"Vrchní sestra mu okamžitě pomohla, aby se nezranil, a přivolala pracovníky záchranné stanice Lesů hlavního města Prahy, kteří netopýří mládě odvezli," uvedl mluvčí nemocnice Martin Šalek.

Při srovnání s nedávnými senátními volbami je o první prezidentské volby mimořádný zájem. V prvním kole loňských senátních voleb totiž volili 2 pacienti, druhého kola se pak nezúčastnil žádný z hospitalizovaných pacientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám